Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η ηλιοφάνεια, το άγχος και το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αλλά πλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε προκαλεί επίσης, γήρανση του δέρματος!

Τα σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αιωρούνται στις μεγάλες πόλεις, την ύπαιθρο, ακόμη και στα σπίτια. Είναι αρκετά μικρά, ώστε να εισέλθουν στο δέρμα, να επιταχύνουν την εμφάνιση των μελαγχρωματικών κηλίδων, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Η εφαρμογή της dermalogica® για το Δείκτη Ρύπανσης του Περιβάλλοντος, σας βοηθάει να μάθετε, πως η ρύπανση στην περιοχή σας, επηρεάζει το δέρμα σας. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο ρύπανσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να επιταχυνθεί η γήρανση του δέρματος.

Επηρεάζεται η γήρανση του δέρματός σας από τη ρύπανση στην περιοχή σας; Θα το μάθετε με την εφαρμογή της dermalogica® για το Δείκτη Ρύπανσης του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με μελέτη της Journal of Investigative Dermatology, η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και αυτή των σωματιδίων συσχετίζεται σημαντικά με την αύξηση που παρατηρείται στα σημάδια γήρανσης του δέρματος.

Πως; Η ατμοσφαιρική ρύπανση περιέχει μικροσκοπικές, μολυσματικές ουσίες, που ονομάζονται Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες (PAH), που συμβάλλουν στην παραγωγή Αντιδρώντων Μορίων Οξυγόνου (ROS) ή άλλως «ελευθέρων ριζών». Απομακρύνουν τα προστατευτικά λιπίδια του δέρματος, τα οποία διατηρούν την υγρασία και εμποδίζουν τους ρύπους. Ο ελλιπής προστατευτικός φραγμός του δέρματος μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία, να προκαλέσει δυσφορία και  σημεία πρόωρης γήρανσης και ειδικότερα μελαγχρωματικές βλάβες.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το δέρμα – όταν είναι υγιές – αποτελεί από μόνο του αρκετά αποτελεσματικό φίλτρο για το τι είναι καλό και τι είναι κακό. Όσον αφορά τη ρύπανση υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το δέρμα υγιές, απαλό και με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο:

Κάνετε το Διπλό Καθαρισμό της dermalogica®

Χρησιμοποιείστε καθαρό, μαλακό πανάκι, ώστε να αφαιρέσετε πιο πολλούς ρύπους από το δέρμα σας. Για επαγγελματικού όμως επιπέδου καθαρισμό, είναι απαραίτητος ο Διπλός Καθαρισμός της dermalogica®! Ξεκινήστε με το PreCleanse, ξεπλύνετε και στη συνέχεια εφαρμόστε το αγαπημένο σας Καθαριστικό dermalogica®, ξεπλύνετε πάλι και είστε έτοιμοι!

Απαλό δέρμα όλη μέρα

Προσθέστε το Daily Superfoliant εξαιρετικά, δραστικό απολεπιστικό που αφαιρεί τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, στη βραδινή φροντίδα του δέρματός σας.  Απολεπίζει και καθαρίζει βαθιά, αφήνοντας το δέρμα απαλό και απορροφά τους περιβαλλοντικούς ρύπους, βοηθώντας στην αποτοξίνωση των πόρων, για δέρμα λείο και υγιές.

Ταξινομείστε τα αντιοξειδωτικά.

Γενικά, η ρύπανση αποδυναμώνει το δέρμα σας. Τα αντιοξειδωτικά, όπως και τα πεπτίδια και οι βιταμίνες, συμβάλλουν στην ενίσχυση του δέρματος και την αντιμετώπιση των αρχικών παραγόντων γήρανσης του δέρματος. Αναζητήστε προϊόντα που θα περιέχουν συστατικά, όπως είναι το αντιοξειδωτικό Λευκό Τσάι, καθώς και ενθυλακωμένες σε μικροκάψουλα βιταμίνες Α, C και Ε  (όλες αντιοξειδωτικές).

Μην αμελείτε την αντιηλιακή σας προστασία!

Το γεγονός ότι προστατεύετε το δέρμα σας από τη ρύπανση, δε σημαίνει ότι πρέπει να αμελείτε την αντιηλιακή προστασία. Η UV ακτινοβολία εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος παράγοντας πρόκλησης των σημείων γήρανσης του δέρματος, επομένως, να εφαρμόζετε κάθε μέρα αντιηλιακό με SPF30 ή υψηλότερο.