ξυρό ή αφυδατωμένο δέρμαΌταν το δέρμα σας δημιουργεί την αίσθηση τραβήγματος, προφανώς πιστεύετε ότι είναι ξηρό. Ίσως όμως απλά είναι αφυδατωμένο και έχει ανάγκη από υγρασία. Τι πραγματικά όμως σημαίνει κάτι τέτοιο; Ακολουθεί η εξήγησή μας.

Σε πρώτο στάδιο, μάθετε πως διακρίνουμε τον τύπο δέρματος από την κατάσταση δέρματος. Ο τύπος δέρματος είναι αυτός με τον οποίο κάποιος έχει γεννηθεί, όπως για παράδειγμα είναι ο λιπαρός ή ο ξηρός. Η κατάσταση δέρματος, ωστόσο, είναι κάτι που αλλάζει διαρκώς και μπορεί να συσχετίζεται με προβλήματα, όπως είναι η ακμή και η ευαισθητοποίηση. Μπορεί να συμβεί στον καθένα για λίγο ή και για περισσότερο χρόνο. Σε ορισμένες ακόμη περιπτώσεις η κατάσταση δέρματος μπορεί να εδραιωθεί για «τα καλά».

Εάν έχετε ξηρό τύπο δέρματος, αυτό σημαίνει ότι έχετε έλλειψη λιπαρότητας. Έτσι έχετε γεννηθεί και η ξηρότητα αυτή υπάρχει παντού στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των ποδιών, του τριχωτού της κεφαλής κ.α. Όταν κάνετε χρήση ενυδατικών και τονωτικών προϊόντων, το πιο πιθανό είναι αυτά να απορροφώνται μάλλον γρήγορα. Εάν έχετε και εσείς αυτήν την αίσθηση, τότε χρησιμοποιείστε μια θεραπεία για το ξηρό δέρμα που περιέχει προϊόντα σε πλούσια κρεμώδη βάση, για καθημερινή χρήση. Ίσως να χρειαστείτε μια θεραπεία για τα χέρια με ξηρότητα  που να την έχετε μαζί σας κάθε στιγμή.

Εάν έχετε αφυδατωμένη κατάσταση δέρματος, αυτό σημαίνει ότι έχετε έλλειψη υγρασίας. Κάτι που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως είναι το μακιγιάζ, η διατροφή, η λανθασμένη χρήση προϊόντων, οι κλιματολογικές συνθήκες κ.α. Αυτό όμως είναι και ένα περίεργο σημείο: όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο παρατηρείται αυξημένη έκκριση των σμηγματογόνων αδένων, σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ισορροπήσει την έλλειψη υγρασίας. Κάτι που οδηγεί στην εμφάνιση ακνεïκών βλαβών, ερυθρότητας και ξηρών περιοχών. Ταυτόχρονα το δέρμα έχει την αίσθηση λιπαρότητας και ξηρότητας. Σας ακούγεται οικείο; Προσπαθήστε να εντοπίσετε τι είναι αυτό που σας προκαλεί αφυδάτωση και να το ρυθμίσετε. Χρησιμοποιείστε προϊόντα όπως είναι ο ορός Skin Hydrating Booster και η Skin Hydrating Masque προκειμένου να εξισορροπήσετε το δέρμα σας στα σημεία που το έχει ανάγκη. Και να έχετε ένα εύχρηστο τονωτικό ώστε να ενυδατώνεται το δέρμα σας καθ’ όλη την ημέρα.

Χρήσιμη συμβουλή: Όταν το θέμα μας αφορά την υγρασία του δέρματος καλό είναι να μάθετε ότι το δέρμα είναι το τελευταίο όργανο που λαμβάνει τις θρεπτικές ουσίες που καταναλώνουμε. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι είναι το τελευταίο όργανο που θα απορροφήσει το νερό που πίνετε! Εάν αυτό είναι αρκετό! Για το λόγο αυτό η τοπική εφαρμογή προϊόντων είναι απαραίτητη για ένα ενυδατωμένο δέρμα.