Γήρανση του δέρματος

χρειάζομαι καθημερινά αντιηλιακή προστασία;

Το δέρμα αποτελεί έναν εξαιρετικό στην αποθήκευση πληροφοριών. Κάθε στιγμή έκθεσης στο φως της ημέρας προστίθεται, όπως τα χρήματα στην τράπεζα – το πρόβλημα είναι η εξόφληση, γνωστή ως φθορά από τον ήλιο (φωτογήρανση). Η φθορά από τον ήλιο, σαν κύρια αιτία των σημείων της πρόωρης γήρανσης, εμφανίζεται στο δέρμα με το σχηματισμό ρυτίδων και υπερμελάγχρωσης και μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος με την πιθανότητα καρκίνου του δέρματος.

Ακόμη και με ελάχιστη έκθεση στον ήλιο μεταξύ σύντομων γευμάτων ή 20λεπτων περιπάτων, αθροιστικά, η έκθεση είναι αρκετή για να προκαλέσει σημάδια γήρανσης στο δέρμα. Η πρώτη γραμμή της καθημερινής άμυνας απέναντι στη φθορά από τον ήλιο είναι η καθημερινή χρήση προϊόντος με αντιηλιακό δείκτη προστασίας (SPF). Ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες, η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να φτάσει στο δέρμα και να προκαλέσει ζημιά, επομένως η χρήση αντιηλιακού μόνο τις ηλιόλουστες μέρες δεν είναι αρκετή.

Ευτυχώς, προηγμένες φόρμουλες αντιηλιακών προϊόντων με επιπρόσθετα οφέλη στην υγεία του δέρματος (σκεφτείτε προϊόντα λιγότερο ασβεστώδη και λιπαρά), έχουν δώσει τη δυνατότητα να προστεθεί ο αναγκαίος δείκτης προστασίας (SPF) στα απαραίτητα προϊόντα καθημερινής φροντίδας του δέρματος. Συζητήστε με τον ειδικό φροντίδας του δέρματός σας, για τα ενυδατικά προϊόντα με αντιηλιακό δείκτη προστασίας (SPF) που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάτω από το μακιγιάζ ή μόνα τους, με σκοπό να προστατέψουν το δέρμα από τη γήρανση που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *