Ψυχρές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα με χαμηλά επίπεδα υγρασίας, σε συνδυασμό με καυτά μπάνια και προϊόντα με βάση το σαπούνι, μπορεί να αφυδατώσουν πολύ το δέρμα. Στην επιφάνεια, το δέρμα δείχνει θαμπό, έχει την αίσθηση τραβήγματος, είναι ξηρό και εμφανίζει κνησμό. Σε μικροσκοπικό επίπεδο, η έλλειψη υγρασίας και σμήγματος, έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του προστατευτικού μανδύα του δέρματος, κάνοντάς το ευάλωτο σε χημικές ουσίες που του προκαλούν ερυθρότητα, ερεθισμό και ευαισθησία.

 

Η εφαρμογή πιο ενυδατικών προϊόντων κατά τη χειμερινή περίοδο, θα αποκαταστήσει την έλλειψη υγρασίας και θα ανακουφίσει το ξηρό, διψασμένο δέρμα.

Ξεκινήστε με το Multi-Active Toner, αναζωογονητικό σπρέι με Αλόη και Αγγούρι που ενυδατώνει. Ψεκάζετε σε όλο το δέρμα μετά τον καθαρισμό, ώστε να μειώσετε την αίσθηση τραβήγματος και να συγκρατήσετε την υγρασία στο δέρμα σας.

Συνεχίστε με το Skin Hydrating Booster, έναν ενισχυμένο ορό που ενυδατώνει τους ιστούς και αναζωογονεί το ξηρό δέρμα. Απλώνετε 6 με 10 σταγόνες απ’ ευθείας στο δέρμα ή αναμιγνύετε με το κατάλληλο ενυδατικό dermalogica®.

Για επιπλέον ενυδάτωση, εφαρμόστε την Skin Hydrating Masque 2 με 3 φορές την εβδομάδα μετά τον καθαρισμό για να καταπραΰνετε το δέρμα, να το ενισχύσετε με προστατευτικές αντιοξειδωτικές βιταμίνες και να αποκαταστήσετε την υγρασία του, για λιγότερες λεπτές γραμμές στο δέρμα.

Θυμηθείτε, χρειάζεται η φροντίδα σε πολλαπλά στρώμματα, όταν πρόκειται για τη συντήρηση της υγείας του δέρματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.