Διαβάστε τις λεπτομέρειες, για αυτό το αξεπέραστο συστατικό φροντίδας του δέρματος.

Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι συνθετικές ενώσεις (πεπτίδια), εργαστηριακά κατασκευασμένα για να μιμούνται τη δράση των φυσικών πεπτιδίων (προέλευση της λέξης βιομιμητικά: από τη λέξη “Βιο” που σημαίνει “ζωή, βίος” και τη λέξη “μιμητική” που σημαίνει “η τέχνη της μίμησης”). Στη φροντίδα του δέρματος, τα βιομιμητικά πεπτίδια βρίσκονται σε στοχευμένες θεραπείες, όπως είναι οι οροί προσώπου, ώστε να μειώσουν την εμφάνιση της γήρανσης του δέρματος.

Τι προσφέρουν τα πεπτίδια στο δέρμα;

Ο ρόλος των πεπτιδίων είναι ρυθμιστικός και κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταδίδοντας μηνύματα με χημικό τρόπο, προκειμένου να λειτουργήσει πιο σωστά η επιδερμίδα. Όλα τα πεπτίδια αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία χρησιμοποιούνται από το δέρμα για την κατασκευή πρωτεϊνών, όπως είναι το κολλαγόνο, η ελαστίνη και η κερατίνη. Ουσίες δηλαδή, που συγκρατούν το δέρμα και διατηρούν τη σταθερότητά του. Επίσης, τα πεπτίδια ελέγχουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στον χρωματικό τόνο του δέρματος, την ευαισθησία, την ορμονική δραστηριότητα και πολλά άλλα.

Τα βιομιμητικά πεπτίδια μπορούν να προστεθούν σε κοσμητολογικές φόρμουλες, προκειμένου να επιφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα , όπως είναι η ελάττωση των ρυτίδων, η ενυδάτωση ή η ανάκτηση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος.

Η dermalogica® χρησιμοποιεί βιομιμητικά πεπτίδια;

Ναι χρησιμοποιεί! Όπως για παράδειγμα την Γλουταθειόνη, που διαμορφώνεται μετά το αντιοξειδωτικό πεπτίδιο που υπάρχει φυσιολογικά στο σώμα μας. Η φυσική Γλουταθειόνη αντιμετωπίζει και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σχηματίζονται ως αποτέλεσμα εξωτερικών παραγόντων, όπως είναι η UV ακτινοβολία και η ρύπανση. Ωστόσο, η φυσική αυτή ικανότητα μειώνεται καθώς γερνάμε.

Η βιομιμητική Γλουταθειόνη βοηθά το σκληρό δέρμα και ενισχύει την άμυνά του έναντι στο exposome (το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής μας). Θα βρείτε τη βιομιμητική Γλουταθειόνη στο διφασικό ορό σύσφιγξης και ανόρθωσης Phyto-Nature Firming Serum, που έχει κλινικά αποδειχθεί ότι αναζωογονεί, επαναφέρει και διατηρεί τις λειτουργίες του νεανικού δέρματος.