Η Υπερμελάγχρωση είναι ο επιστημονικός χαρακτηρισμός σκούρων περιοχών στο δέρμα, όπως είναι οι καφέ κηλίδες ή ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος. Η αιτία: Υπερβολική παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής στην οποία οφείλεται το χρώμα του δέρματος. Οι σκούρες κηλίδες που προκύπτουν από αυτό ονομάζονται “γεροντικές κηλίδες”. 

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική εφημερίδα “Evolution and Human Behavior”, ο ανομοιόμορφος χρωματικός τόνος μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε ακόμα και 12 χρόνια μεγαλύτεροι! Επομένως, πως το αποφεύγουμε; 

1. Εφαρμογή αντιηλιακού φίλτρου SPF καθημερινά.

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία είναι ο νούμερο 1 ένοχος της εμφάνισης υπερμελάγχρωσης στο δέρμα. (Άλλοι υπαίτιοι είναι οι ορμονικές εκκρίσεις, η κληρονομικότητα και η φλεγμονή από διάφορους τραυματισμούς του δέρματος.)

Με την εφαρμογή ενός ενυδατικού με αντιηλιακή προστασία ευρέως φάσματος, με SPF τουλάχιστον 30, όπως η Pure Light SPF50, βοηθούμε πραγματικά το δέρμα μας, να αποτρέψει τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες από το  να δημιουργήσουν νέες κηλίδες στην επιφάνεια του δέρματος.

2. Χρήση των σωστών συστατικών.

Αναζητούμε προϊόντα που περιέχουν  Ρετινόλη και συγκεκριμένα πεπτίδια που βοηθούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης.

Το  σύστημα PowerBright TRx™ της Dermalogica®, χρησιμοποιεί ισχυρά συστατικά όπως τα Ολιγοπεπτίδια, η Νιασιναμίδη και ο Γλυκονικός Ψευδάργυρος, που βοηθούν στον έλεγχο της παραγωγής μελανίνης. Το ένζυμο της Κολοκύθας βοηθά στη λείανση του δέρματος, εξομαλύνει τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο και απομακρύνει τις σκούρες κηλίδες, ενώ η τεχνολογία των Ολεοσωμάτων (οργανικά φυτικά σφαιρίδια που στο εσωτερικό τους περιέχουν φυσικά αντιηλιακά φίλτρα) αυξάνει την απόδοση του SPF όσον αφορά την πρόληψη δημιουργίας νέων σκούρων κηλίδων.

3. Υπομονή.

Δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος εξάλειψης των καφέ κηλίδων. Παραδοσιακά απαιτούνται τουλάχιστον 30 ημέρες στοχευμένης θεραπείας στο δέρμα πριν παρατηρηθεί οποιαδήποτε πρόοδος. ένα ποσοστό επιτυχίας 75 % στη λεύκανση μπορεί να πάρει μέχρι και τέσσερις μήνες, για αυτό δεν εγκαταλείπουμε!

Ξεκινάμε την μάχη ενάντια στην υπερμελάγχρωση μιλώντας με έναν ειδικό της φροντίδας του δέρματος της Dermalogica® και ζητώντας να μας κάνει μια δωρεάν ανάλυση δέρματος Face Mapping® . Ο ειδικός της φροντίδας του δέρματος της Dermalogica® , θα εμβαθύνει στους λόγους που προκαλούν την υπερμελάγχρωση και θα προτείνει ένα πλάνο δράσης, προσαρμόζοντας επιπλέον μια σειρά επαγγελματιών θεραπειών, όπως το χημικό peeling για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

αγοράστε powerbright trx