Λιπαρότητα

μύθοι για το λιπαρό δέρμα

μύθοι για το λιπαρό δέρμα

Οι μύθοι για το λιπαρό δέρμα είναι ατελείωτοι. Μελετήστε τα γεγονότα, ώστε να κατανοήσετε πως μπορείτε στην πραγματικότητα να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα στο δέρμα σας.

Μύθος 1: Η λιπαρότητα μπορεί να ρυθμιστεί στεγνώνοντας το δέρμα με τη χρήση σκληρών και ξηραντικών συστατικών, όπως είναι οι αλκοόλες.

ΛΑΘΟΣ! Όταν αφαιρούμε από το δέρμα ακόμη και τη φυσιολογική λιπαρότητα, ουσιαστικά το ωθούμε να παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα απ’ ότι πριν, αφού οι σμηγματογόνοι αδένες υπερ-λειτουργούν προκειμένου να αντικαταστήσουν ότι έχει χαθεί. Έτσι λοιπόν, όσοι προσπαθούν να θεραπεύσουν με αυτό τον τρόπο το δέρμα τους, συχνά καταλήγουν να έχουν ευαίσθητο, αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα.

 


Μύθος 2: Τα αντιηλιακά αυξάνουν την έκκριση σμήγματος.

ΛΑΘΟΣ! Συζητήστε με τον ειδικό φροντίδας του δέρματός σας και ζητήστε τη συμβουλή του πάνω σε νέα, περισσότερο εξειδικευμένα αντιηλιακά προϊόντα που βοηθούν στην αποσυμφόρηση των πόρων και περιέχουν συστατικά, όπως είναι τα μικροσφαιρίδια που απορροφούν το σμήγμα. Έτσι, πετυχαίνετε απόλυτη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα προάγετε και την υγεία του δέρματός σας.

 


Μύθος 3: Μικρή έκθεση στον ήλιο είναι ιδανική για να ρυθμίσει το λιπαρό δέρμα.

ΛΑΘΟΣ! Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν μπορεί ποτέ να είναι καλή για το δέρμα. Παρ’ όλο που μας δίνει την εντύπωση, ότι ο ήλιος προσωρινά ξηραίνει το δέρμα, οι σμηγματογόνοι αδένες ανιχνεύουν την έλλειψη σμήγματος και καταβάλλουν διπλή προσπάθεια να αποκαταστήσουν τη χαμένη λιπαρότητα. Με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο σμήγμα από ότι πριν.

 


Μύθος 4: Δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης της λιπαρότητας του δέρματος.

ΛΑΘΟΣ! Μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια! Μία κατάσταση δέρματος με έντονη λιπαρότητα ελέγχεται με τις κατάλληλες μεθόδους, όπως οποιαδήποτε άλλη.

 


 

Συζητήστε με ειδικό φροντίδας του δέρματος, που θα αναλύσει το δέρμα σας και έτσι θα μπορεί να σας παρέχει σωστή διάγνωση και συγκεκριμένες συμβουλές για προϊόντα και αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, ώστε να ρυθμιστεί η λιπαρότητα στο δέρμα σας.

Αφήστε μια απάντηση