Έχετε κουραστεί να βλέπετε το δέρμα σας να γυαλίζει από λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας; Με μικρές αλλαγές στην καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας, μπορείτε να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα από το πρωί ως το βράδυ.

  • Δημιουργήστε ένα «τσαντάκι ομορφιάς» το οποίο να χωράει μέσα στην τσάντα σας ή το σακίδιό σας για μικρά φρεσκαρίσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το τσαντάκι σας θα πρέπει να περιέχει λοσιόν χωρίς λιπαρά συστατικά ή αντιηλιακά με μικροσφαιρίδια που απορροφούν το σμήγμα. Επίσης, μπορεί να περιέχει μαντηλάκια εμποτισμένα με Σαλικυλικό Οξύ (όχι αλκοόλες) το οποίο περιορίζει τη λιπαρότητα στο δέρμα, εμποδίζει τα βακτήρια της ακμής και διατηρεί το δέρμα υγιές και δροσερό.
  • Χρησιμοποιήστε καθαριστικό με βάση τον Άργιλο που θα απορροφήσει την περίσσεια λιπαρότητας από την επιφάνεια του δέρματος.
  • Μετά τον καθαρισμό απλώστε το ενυδατικό, ακόμη κι αν πιστεύετε ότι το δέρμα σας δεν το χρειάζεται. Το λιπαρό δέρμα μπορεί να υποφέρει από αφυδάτωση (δηλαδή έλλειψη υγρασίας), ενώ έχει περίσσεια σμήγματος.
  • Μια ή δύο φορές την εβδομάδα, απλώστε μάσκα με βάση τον Άργιλο, ώστε να ρυθμίσετε τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων και να διατηρήσετε τους πόρους καθαρούς.
  • Επίσης, η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της λιπαρότητας, να βελτιώσει την υφή του δέρματος και να προστατεύσει από φραγμένους πόρους που οδηγούν σε ακνεϊκές βλάβες. Τέλος, βοηθάει στην προετοιμασία του δέρματος, ώστε να έχουν καλύτερη διείσδυση τα συστατικά που βοηθούν στον έλεγχο της λιπαρότητας. Ο ειδικός φροντίδας του δέρματός σας μπορεί να σας συστήσει ένα φυσικό ή χημικό απολεπιστικό για να βελτιώσει την υγεία του δέρματος.