τι πρέπει να ξέρετε

  • Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού σας είναι πιο λεπτό, εύθραυστο και έχει λιγότερο κολλαγόνο από το δέρμα του προσώπου.
  • Οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν τη φροντίδα της περιοχής του λαιμού, όμως προσφέροντας την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεται, θα την βοηθήσετε να φαίνεται λεία, σφιχτή και νεανική.

το δέρμα του λαιμού και η γήρανση
  • Το δέρμα του προσώπου σας μπορεί να φαίνεται υγιές, αλλά ο λαιμός και το ντεκολτέ σας, άλλα μαρτυρούν. Καθώς το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό, ευαίσθητο και επιρρεπές στη φθορά από τον ήλιο, στη φωτοευαισθησία που προκαλούν τα αρώματα, αλλά και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες, με την τάση να κοιτάτε προς τα κάτω για να δείτε την οθόνη του κινητού ή τις άλλες συσκευές σας. Επιπλέον το δέρμα στην περιοχή του λαιμού έχει λιγότερο κολλαγόνο σε σχέση με του προσώπου, «τεντώνεται» περισσότερο απ’ ότι στις παρειές και χάνει τη δύναμη και την ελαστικότητά του με την ηλικία, ενώ οι μύες του λαιμού είναι πιο αδύναμοι. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δρουν επιβαρυντικά στην εμφάνιση ρυτίδων, πτυχώσεων, χαλάρωσης, στην υφή και στον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, σε αυτή την περιοχή.
πώς να ανανεώσετε το δέρμα του λαιμού χωρίς χειρουργική επέμβαση

Η περιποίηση του δέρματος του λαιμού συχνά δεν αποτελεί μέρος κάποιας εξειδικευμένης καθημερινής φροντίδας ή επαγγελματικών θεραπειών. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν στο λαιμό και το ντεκολτέ, τα ίδια προϊόντα που προορίζονται για το πρόσωπο, αντί να χρησιμοποιούν προϊόντα που προορίζονται ειδικά για την περιοχή αυτή. Αν και σίγουρα είναι μια καλή αρχή, η χρήση προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την περιοχή του λαιμού και μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειες μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε το δέρμα και να το διατηρήσετε σφριγηλό.

  1. Χρησιμοποιήστε συσφικτικό ορό για το δέρμα του λαιμού πρωί και βράδυ. Ένας ορός για την περιοχή του λαιμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε εξειδικευμένη περιποίηση στη καθημερινή φροντίδας του δέρματός σας. Οι οροί του λαιμού είναι σχεδιασμένοι για να βοηθήσουν στην ορατή σύσφιξη και ενίσχυση του δέρματος στην περιοχή. Μπορούν να εφαρμοστούν πριν από την ενυδατική σας κρέμα για να σας βοηθήσουν να ανορθώσετε και να σφίξετε το δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ.
  2. Άσκηση των μυών του λαιμού σας. Οι κύριοι μύες που διατρέχουν πλάγια την περιοχή του λαιμού μας δεν υποστηρίζονται από τα οστά με τον ίδιο τρόπο που είναι στο πρόσωπο, οπότε είναι φυσικά λιγότερο τεντωμένοι και χαλαρώνουν πιο εύκολα. Καθώς οι μύες της περιοχής γίνονται πιο αδύναμοι με την πάροδο του χρόνου ή λόγω έλλειψης άσκησης, το δέρμα του λαιμού αρχίζει να χαλαρώνει. Η καθημερινή άσκηση μπορεί να ενδυναμώσει τους μύες και να κάνει το λαιμό σας να φαίνεται μακρύτερος, πιο λεπτός και πιο καλοσχηματισμένος.
  3. Κάντε περισσότερα διαλείμματα από τις οθόνες. Δεν προέρχονται όλες οι λεπτές γραμμές του λαιμού από τη γήρανση. Κοιτάζοντας συχνά προς τα κάτω τις συσκευές σας μπορεί να εμφανίσετε λεπτές γραμμές, ακόμη και στη ηλικία των 20. Κρατώντας το πηγούνι ψηλά πιο συχνά, μπορείτε να εμποδίσετε την εμφάνισή τους.
  4. Αποφύγετε τη χρήση αρωμάτων στο λαιμό σας. Πολλά αρώματα και κολόνιες προκαλούν τη φωτοευαισθητοποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι παράγονται ελεύθερες ρίζες όταν ενεργοποιούνται με το φως του ήλιου. Αυτό κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως και οδηγεί σε γήρανση του δέρματος. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα άρωμα, εφαρμόστε το σε λιγότερο εκτεθειμένη περιοχή ή επιλέξτε ένα άρωμα χωρίς συστατικά που θα προκαλέσουν φωτοευαισθητοποίηση.
  5. Προστατέψτε το λαιμό και το ντεκολτέ σας με αντιηλιακό. Η ηλιακή επίδραση επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο, τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια η χρήση SPF στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ καθημερινά.
  6. Κάντε συχνά επαγγελματική θεραπεία για το λαιμό. Ρωτήστε τον επαγγελματία ειδικό στη φροντίδα του δέρματός σας για τα προϊόντα και τις νέες επαγγελματικές θεραπείες για το λαιμό. Έτσι θα επιταχύνετε την εμφάνιση ορατών αποτελεσμάτων.

Αν και η ποιότητα του δέρματος στη περιοχή του λαιμού σας μπορεί να καθορίζεται και από τα γονίδιά σας, ωστόσο η εξειδικευμένη φροντίδα και οι καθημερινές σας συνήθειες μπορούν να σας εξασφαλίσουν καλύτερη εμφάνιση του λαιμού. Υιοθετώντας αυτές τις έξι συνήθειες καθημερινά, θα δείτε το δέρμα σας πιο σφιχτό και με σμιλεμένο περίγραμμα.

 

Τώρα πια, έχετε το νέο Neck Fit Contour Serum, τον καλύτερο Προσωπικό Γυμναστή για το λαιμό σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε το προϊόν