Εφηβική ακμή

καθαρό δέρμα για όλη την οικογένεια

Θα θέλατε να μάθετε τις ρίζες σας; Μην ψάξετε πιο μακρυά από την ίδια σας την εμφάνιση! Η γενετική ευθύνεται για το χρώμα των μαλλιών σας, το μέγεθος των ματιών σας … ακόμα και για τις δερματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζετε.

Ακνεϊκές βλάβες: Η γενετική και οι ορμόνες αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για το αν θα αντιμετωπίσετε ακνεϊκές βλάβες κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Οι γονείς και τα αδέλφια σας ίσως έχουν ιστορικό ακνεϊκών βλαβών και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια προδιάθεση και για σας σχετικά με αυτήν την κατάσταση.

Ξηρό δέρμα: Ζητήστε από τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τις θείες ακόμα και τους θείους σας να σας ενημερώσουν, εάν αντιμετώπισαν και οι ίδιο προβλήματα ξηρότητας στο δέρμα τους. Η τάση για ξηρότητα στο δέρμα σας, ενδέχεται να είναι κληρονομική.

Λιπαρό δέρμα: Τα άτομα με μεσογειακή καταγωγή, που έχουν σταρένιο δέρμα και σκουρόχρωμα μαλλιά συνήθως έχουν και προδιάθεση στην υπερέκκριση λιπαρότητας. Αντίθετα, τα άτομα με σκωτσέζικη ή σκανδιναβική καταγωγή είναι λιγότερο πιθανό να έχουν υπερπαραγωγή σμήγματος.

Ευαισθητοποιημένο δέρμα: Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, μπορεί να έχουν λιγότερα προβλήματα με τη λιπαρότητα, αλλά είναι επιρρεπή στην ευαισθησία και την ερυθρότητα. Ορισμένοι μάλιστα αναφέρονται στη ροδόχρου ακμή ως «την κατάρα των Κελτών”, εννοώντας τα άτομα εκείνα που έχουν Βορειοδυτική ευρωπαϊκή καταγωγή.

Το DNA φυσικά και μας προσδιορίζει όλους. Όμως αρκετό ποσοστό από αυτό τον προσδιορισμό του «εσείς» προέρχεται από τις επιλογές του τρόπου ζωής μας. Αντιμετωπίζετε ακνεϊκές βλάβες; Μια πρωϊνή και βραδινή θεραπευτική αγωγή που θα αποτελείται από καθαριστικό, τονωτικό και ενυδατικό με συστατικά όπως το Σαλικυλικό Οξύ μπορεί να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των ακνεϊκών βλαβών που προκαλούν τα βακτηρίδια. Ταλαιπωρείστε με ξηρότητα στο δέρμα σας; Δοκιμάστε να πίνετε περισσότερο νερό, να χρησιμοποιείτε καθαριστικό χωρίς σαπωνοποιητικά στοιχεία και να μην κάνετε πολύ ζεστό ντους. Διαχειριστείτε την αίσθηση γυαλάδας από λιπαρότητα στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστικό ενυδατικό, όπως είναι το Matte Moisturizer και διατηρείστε υπό έλεγχο την ευαισθησία στο δέρμα σας με αυτά τα δροσερά και καταπραϋντικά συστατικά που διαθέτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *