Εφηβική ακμή

καθαρό δέρμα για όλη την οικογένεια

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για σένα; Μην ψάξεις πιο μακριά από την ίδια σου την εμφάνιση! Η γενετική ευθύνεται για το χρώμα των μαλλιών σου, το σχήμα των ματιών σου … ακόμα και για τις δερματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζεις.

Ακνεϊκές βλάβες: Η γενετική και οι ορμόνες αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για το αν θα εμφανίσεις ακνεϊκές βλάβες κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Οι γονείς και τα αδέλφια σου ίσως έχουν ιστορικό ακμής και αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια προδιάθεση και για σένα σχετικά με αυτήν την κατάσταση.

Ξηρό δέρμα: Ζήτησε από τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τις θείες ακόμα και τους θείους σου να σε ενημερώσουν, εάν αντιμετώπισαν και οι ίδιοι προβλήματα ξηρότητας στο δέρμα τους. Η τάση για ξηρότητα στο δέρμα σου, ενδέχεται να είναι κληρονομική.

Λιπαρό δέρμα: Τα άτομα με μεσογειακή καταγωγή, που έχουν σταρένιο δέρμα και σκουρόχρωμα μαλλιά συνήθως έχουν και προδιάθεση στην υπερέκκριση λιπαρότητας. Αντίθετα, τα άτομα με Σκωτσέζικη ή Σκανδιναβική καταγωγή είναι λιγότερο πιθανό να έχουν υπερπαραγωγή σμήγματος.

Ευαισθητοποιημένο δέρμα: Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, μπορεί να έχουν λιγότερα προβλήματα με τη λιπαρότητα, αλλά είναι επιρρεπή στην ευαισθησία και την ερυθρότητα. Ορισμένοι μάλιστα αναφέρονται στη ροδόχρου ακμή ως «την κατάρα των Κελτών”, εννοώντας τα άτομα εκείνα που έχουν καταγωγή από τη Βορειοδυτική Ευρώπη.

Ναι, το DNA φυσικά και μας προσδιορίζει όλους. Όμως, μέρος αυτού που προσδιορίζει το «εσύ» προέρχεται από τις επιλογές του τρόπου ζωής σου. Μάχεσαι με την ακμή σου; Μια πρωϊνή και βραδινή θεραπευτική αγωγή που θα αποτελείται από καθαριστικό, τονωτικό και ενυδατικό με συστατικά όπως το Σαλικυλικό Οξύ μπορεί να συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των ακνεϊκών βλαβών. Υποφέρεις από ξηρό δέρμα; Δοκίμασε να πίνεις περισσότερο νερό, να χρησιμοποιείς καθαριστικό χωρίς σαπωνοποιητικά στοιχεία και να μην κάνεις πολύ ζεστό ντους. Ρύθμισε τη λιπαρή όψη του δέρματος με ένα ματ ενυδατικό, όπως είναι το Skin Soothing Hydrating Lotion και διατηρείσαι υπό έλεγχο την ευαισθησία στο δέρμα σου με αυτά τα δροσερά και καταπραϋντικά συστατικά που διαθέτει.

Αφήστε μια απάντηση