τι είναι η τεχνολογία ενσωμάτωσης της ρετινόλης σε μορφή μικροκάψουλας;

 

Όταν μιλάμε για αναστροφή των σημαδιών της γήρανσης του δέρματος, η Ρετινόλη αποτελεί το ισχυρό συστατικό στα χέρια των ειδικών φροντίδας του δέρματος. Έχει τη δύναμη να συμβάλει στη παραγωγή κολλαγόνου, στο κυτταρικό πολλαπλασιασμό και κατά συνέπεια στην επιτάχυνση της ανανέωσης του δέρματος, για ένα δέρμα πιο σφριγηλό, πιο απαλό και πιο λαμπερό από ποτέ.

Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τη Ρετινόλη είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά αντιδραστικό μόριο, με την έννοια ότι μπορεί εύκολα να διασπασθεί – και να χάσει την ισχύ του – από τη στιγμή που εκτίθεται στο φως του ήλιου ή του αέρα.

Φόρμουλα ενσωματωμένης μικροκάψουλας για μέγιστα αποτελέσματα

Στη dermalogica®, χρησιμοποιούμε προηγμένης τεχνολογίας ενσωματωμένη μικροκάψουλα σε προϊόντα όπως το Overnight Retinol Repair για να σταθεροποιηθεί η Ρετινόλη και να εξασφαλίζεται έτσι η μέγιστη ισχύ της. Αυτή η τεχνολογικά προηγμένη προσέγγιση προστατεύει τη Ρετινόλη από την υποβάθμιση που θα υποστεί μόλις εκτεθεί στον ήλιο.

Όταν η Ρετινόλη που είναι ενσωματωμένη σε μικροκάψουλα εφαρμόζεται στο δέρμα, τα κρυσταλλικά μικροσφαιρίδια με το υγρό πολλαπλών στρώσεων, απελευθερώνουν σταδιακά την ενεργή Ρετινόλη που έτσι διεισδύει βαθιά στο δέρμα και παρέχει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, δημιουργεί μια αόρατη ασπίδα προστασίας στην επιφάνεια του δέρματος, που βοηθά στον έλεγχο της απώλειας της υγρασίας.

το overnight retinol repair είναι προσαρμοσμένο για να προσφέρει περισσότερα αποτελέσματα

Η Ρετινόλη είναι αποτελεσματική στη μείωση των ορατών ρυτίδων, των λεπτών γραμμών και των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, αλλά το δέρμα του κάθε ατόμου αντιδρά διαφορετικά σε αυτήν. Ορισμένοι άνθρωποι βιώνουν την αίσθηση προσωρινής ερυθρότητας, απολέπισης, ξεφλουδίσματος και ευαισθησίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα τους δεν διαθέτει αρκετούς “υποδοχείς ρετινοειδών” για να αντέχουν τη Ρετινόλη.

Οι “υποδοχείς ρετινοειδών” είναι οι πρωτεΐνες που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα. Δρουν ως μεταφορείς και απελευθερώνουν τα ρετινοειδή (παράγωγα της βιταμίνης Α) στα κύτταρα του δέρματος, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Η Ρετινόλη – που αποτελεί την ισχυρότερη μορφή ρετινοειδών και διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή – μετατρέπεται από τα ένζυμα του δέρματος στην ακόμη πιο δυνατή μορφή Ρετινοϊκού Οξέος, το οποίο ευθύνεται για τον ερεθισμό.

Για να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση αυτής της αντίδρασης, το Overnight Retinol Repair συνοδεύεται από μια μοναδική κρέμα τη Buffer Cream που επιτρέπει μέγιστη εφαρμογή ενώ το δέρμα σας προσαρμόζεται στην ιδιαίτερα ενεργή Ρετινόλη.