τρομάξτε το ταλαιπωρημένο δέρμα από το αποκριάτικο μακιγιάζ

Το πιο τρομακτικό με τις απόκριες, είναι αυτό που κάνει στο δέρμα μας το αποκριάτικο μακιγιάζ, αν δεν το προετοιμάσουμε σωστά πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ και αν δεν αφαιρέσουμε σωστά το μακιγιάζ μετά. Σε αντίθεση με το κανονικό μακιγιάζ, το μακιγιάζ των αποκριών (όπως και το καλλιτεχνικό μακιγιάζ ή το σκηνικό μακιγιάζ) είναι βαρύ στη υφή και το χρώμα και είναι σχεδιασμένο να αφομοιώνεται από το πρόσωπο μας ώστε να δίνει το εφέ μάσκας.

Πολλές από αυτές τις φόρμουλες δεν είναι σχεδιασμένες να παραμένουν για πολλή ώρα στο πρόσωπο μας και περιέχουν ερεθιστικά και φαγεσορογόνα συστατικά (που φράζουν τους πόρους) όπως  ανόργανα έλαια και τεχνητά χρώματα και αρώματα.

πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ  Για να προστατεύσουμε το δέρμα μας, οι ειδικοί στη φροντίδα του δέρματος της Dermalogica®, συστήνουν καθαρισμό, ενυδάτωση και προετοιμασία του δέρματος με ένα προϊόν σαν το HydraBlur Primer πριν από την εφαρμογή όλων αυτών των στρωμάτων μακιγιάζ. Προσθέτοντας ένα στρώμα primer, ή χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό που σφραγίζει την υγρασία όπως το Barrier Repair, μπορούμε να ενδυναμώσουμε το προστατευτικό μανδύα του δέρματος μας και να λειάνουμε την επιδερμίδα μας για καλύτερη εφαρμογή του μακιγιάζ.

όταν τελειώσει η νύχτα Ας μην αφήσουμε τους φαγέσωρες και τα μαύρα στίγματα να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στη νύχτα! Καθαρίζουμε καλά το δέρμα μας και αφαιρούμε όλα τα ίχνη του αποκριάτικου μακιγιάζ πριν πέσουμε για ύπνο συμπεριλαμβανομένου του μακιγιάζ των ματιών. Δεν ξεχνάμε ότι το μακιγιάζ μας έχει συγκεντρώσει όλα τα έλαια, ιδρώτα, εκατομμύρια νεκρά κύτταρα τα οποία παράγονται από τον οργανισμό μας με φυσικό τρόπο, μόλυνση, σκόνη, χημικά και μουντζούρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό το τοξικό κοκτέιλ, σχηματίζει μια ασφυκτική μεμβράνη που χειροτερεύει τις καταστάσεις του δέρματος όπως είναι η λιπαρότητα, η ευαισθησία και η ακμή.

Καθαρίζουμε πάντα το δέρμα μας δύο φορές με τον διπλό καθαρισμό της Dermalogica® που ξεκινά με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι όπως τo PreCleanse που θα διαλύσει τα έλαια που συγκρατούν το βαρύ μακιγιάζ χωρίς να υπερευαισθητοποιήσει το δέρμα μας. Προσέχουμε ιδιαίτερα την περιοχή στο πηγούνι και τις παρειές. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και ταμπονάρουμε το πρόσωπό μας  για να στεγνώσει με μια πετσέτα.

Αν οι πόροι μας δείχνουν φραγμένοι ή το δέρμα μας μοιάζει ταλαιπωρημένο, εφαρμόζουμε μια μάσκα για ενισχυμένη φροντίδα. Αν αισθανόμαστε τα χείλη μας ξηρά, εφαρμόζουμε μια μαλακτική θεραπεία για τα χείλη όπως το Renewal Lip Complex. Έπειτα, ξεπλένουμε και ακολουθούμε με τόνωση με ένα ενυδατικό toner και το κατάλληλο ενυδατικό της Dermalogica® για το δέρμα μας.