Γήρανση του δέρματος

φροντίδα του δέρματος μετά την απολέπιση

Δείτε τις χρήσιμες συμβουλές των επαγγελματιών ειδικών μας στη φροντίδα του δέρματος, για ορατή λάμψη μετά τη χημική απολέπιση.

σχετικές επισημάνσεις

  • Μετά από χημική απολέπιση, ανάλογα με το βαθμό ευαισθησίας του δέρματός σας, ίσως νιώσετε τσούξιμο, αίσθηση καψίματος, κνησμού (φαγούρας), ξηρότητα, ερυθρότητα και δείτε ξεφλούδισμα μέσα σε μια εβδομάδα.
  • Η σωστή φροντίδα του δέρματος μετά την απολέπιση μπορεί να μειώσει οποιαδήποτε αίσθηση ή ορατές παρενέργειες του απολεπιστικού, οπότε θα είναι πιο εύκολο από ποτέ, να ενσωματώσετε την εξαιρετικά αποτελεσματική απολεπιστική θεραπεία για τη φροντίδα του δέρματος, στον τρόπο ζωής σας.

Τα χημικά απολεπιστικά αφαιρούν την εξωτερική επιφάνεια από το δέρμα σας για να μειώσουν τα ορατά σημάδια γήρανσης, ακμής και του χρωματικού τόνου του δέρματος. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουν τη λάμψη και την ομαλότητα του δέρματος που βρίσκεται από κάτω. Τα απολεπιστικά διαβαθμίζονται από ήπια σε πιο έντονα, με ορισμένες επαγγελματικού επιπέδου φόρμουλες να διατίθενται για χρήση στο σπίτι, ενώ άλλες να χρησιμοποιούνται μόνο σε ινστιτούτα αισθητικής, spa ή ιατρεία.

Ανάλογα με το επίπεδο ευαισθησίας του δέρματός σας, είναι φυσιολογικό να παρατηρήσετε μια ποικιλία από παρενέργειες, από τη στιγμή που το δέρμα σας περνάει τη διαδικασία ανανέωσης μετά την απολέπιση.

Στα απολεπιστικά για χρήση στο σπίτι, οι παρενέργειες ενδέχεται να περιλαμβάνουν ελαφριά αίσθηση τσουξίματος ή καψίματος, αλλά θα πρέπει να υποχωρήσουν σύντομα. Αν όχι, μιλήστε με γιατρό ή επαγγελματία ειδικό φροντίδας του δέρματος, σχετικά με τα πιθανά αίτια που σας προκάλεσαν τη δυσφορία μετά την απολέπιση.

Στα επαγγελματικά απολεπιστικά, οι παρενέργειες ενδέχεται να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, ξηρότητα, αίσθηση κνησμού (φαγούρας) ή ερεθισμό, καθώς και οίδημα, αίσθηση σφιξίματος και ξεφλουδίσματος. Μετά 2-3 ημέρες, το δέρμα μπορεί να φαίνεται λεπτό ή μαύρο, καθώς η εξωτερική επιφάνεια αφαιρείται, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το καινούργιο και πιο λαμπερό δέρμα. Ίσως επίσης, παρατηρήσετε προσωρινό, ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο ή σημάδια γήρανσης, καθώς αυτά εμφανίζονται στην επιφάνεια του δέρματος, πριν απομακρυνθούν.

Το δέρμα σας γίνεται πιο λεπτό μετά την απολέπιση, οπότε να αποφύγετε την άμεση έκθεση στην ηλιοφάνεια.

Η σωστή θεραπεία του δέρματος μετά την απολέπιση

Είτε χρησιμοποιείτε απολεπιστικό για το σπίτι είτε κάνετε επαγγελματική απολέπιση, μπορείτε να ελαττώσετε το χρόνο που θα διακόψετε την απολέπιση στο δέρμα σας, εφαρμόζοντας τις ακόλουθες συμβουλές των επαγγελματιών ειδικών φροντίδας του δέρματος:

Να πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Το ζεστό ή καυτό νερό μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο το δροσερό ή το κρύο νερό, που απαλύνει τις αισθήσεις μετά την απολέπιση.

Ενυδατώστε το δέρμα σας. Επειδή τα απολεπιστικά, θέτουν προσωρινά σε κίνδυνο τον προστατευτικό φραγμό του δέρματός σας, είναι σημαντικό να τον ενισχύσετε με προϊόν ενυδάτωσης μεσαίας έως μεγάλης πυκνότητας. Επίσης, πιείτε πιο πολύ νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση, που ίσως κάνει το δέρμα σας σφιχτό και στεγνό.

Να εφαρμόζετε αντιηλιακό προϊόν με SPF30 ή και περισσότερο. Το δέρμα σας μετά την απολέπιση γίνεται πιο λεπτό, οπότε πρέπει να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στην ηλιοφάνεια, η οποία ενδέχεται να κάνει ακόμη πιο ορατά τα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Εάν πρέπει να εκτεθείτε, χρησιμοποιήστε φυσικό αντιηλιακό με Ευρέος Φάσματος Προστασία.

Να αποφεύγετε τις επίπονες προπονήσεις, την ξηρή σάουνα και τα ατμόλουτρα. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο εντείνει τη θερμότητα, την αίσθηση τσουξίματος  τον κνησμό, την ερυθρότητα ή άλλες, ενοχλητικές παρενέργειες στο πρόσφατα απολεπισμένο δέρμα. Να αποφύγετε τις δραστηριότητες αυτές την ημέρα που κάνετε απολέπιση.

Μην κάνετε υπερβολική απολέπιση. Τα απολεπιστικά είναι μεγάλης αντοχής, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε ξεχωριστή απολέπιση (όπως είναι κάποια ακόμη τριβή ή καθαρισμός με βούρτσα ή απολεπιστικό) εντός 3-4 ημερών από την απολέπισή σας. Η υπερβολική απολέπιση δημιουργεί πιο πολλή ερυθρότητα ή ευαισθησία, οπότε να περιμένετε έως ότου το δέρμα σας είναι έτοιμο.

Μόλις το δέρμα σας επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα μετά την απολέπιση, θεωρείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να συνεχίσετε την καθημερινή περιποίηση του δέρματός σας. Για πιο εξατομικευμένες συμβουλές, μιλήστε με τον επαγγελματία ειδικό φροντίδας του δέρματος για τον τρόπο που μπορείτε να ενσωματώσετε την απολέπιση στον τρόπο ζωής σας.

ΝΕΟ!Rapid Reveal Peel απολεπιστικό για χρήση στο σπίτι, επαγγελματικού επιπέδου, που διεγείρει άμεσα την κυτταρική ανανέωση για ορατή λάμψη, αφιερώνοντας μόλις λίγο χρόνο την εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *