Εφηβική ακμή

θεραπεύστε γρήγορα την ακμή στο εφηβικό δέρμα

ακμή

Η εφηβική ακμή είναι σαν ένα… σκληρό καρύδι που ραγίζει δύσκολα …

Χρησιμοποιώντας όμως την Clear Start  με τη σωστή τεχνογνωσία, είναι δυνατό να επιλύσετε στη στιγμή, τα προβλήματα με το δέρμα σας!

τι προκαλεί την ακμή των εφήβων;

Οι ακνεïκές βλάβες οφείλονται γενικά σε γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες. Σε αντίθεση όμως με αυτές των ενηλίκων που τείνουν να είναι φλεγμονώδεις και σχετίζονται με το στρες, οι ακνεïκές βλάβες των εφήβων συνήθως διεγείρονται  από την εφηβεία.  

γιατί οι ακνεïκές βλάβες αποτελούν τόσο μεγάλο θέμα;

Κατά τη μετάβαση των εφήβων από την παιδική ηλικία στην ενήλικη, στο σώμα τους προκαλείται μια κίνηση νέων χημικών ουσιών. Κάποιες από αυτές είναι τα ανδρογόνα, που συχνά αποκαλούνται “αρσενικές” ορμόνες, ακόμη και αν βρίσκονται τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες, οι οποίες κατά την εφηβεία γίνονται πιο έντονες και καταλήγουν στο να εμφανίζουν ακνεïκές βλάβες.

Αυτές οι βλάβες είναι κάτι  το απόλυτα φυσιολογικό, αλλά επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση των εφήβων. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε οποιασδήποτε μορφής εκφοβισμό, άγχος, κατάθλιψη και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι οι ορμόνες που τα προκαλούν τελικά σταθεροποιούνται, μειώνοντάς τα, όσο οι έφηβοι πλησιάζουν στην ενηλικίωση τους.

Πώς πρέπει να φροντίζουν οι έφηβοι το δέρμα τους, για την αντιμετώπιση των βλαβών;

Το βασικό σημείο που θα πρέπει να εστιάσουν οι έφηβοι σε αυτό το στάδιο είναι να αποσυμφορήσουν τους πόρους, ώστε να μειώσουν τις βλάβες που οφείλονται στα βακτηρίδια και να ρυθμίσουν τη λιπαρότητα. Ο βαθύς καθαρισμός, η τόνωση και η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι μιαν καλή αρχή, καθώς και η χρήση προϊόντων που καθαρίζουν τους πόρους, εξουδετερώνουν τα βακτηρίδια, ρυθμίζουν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και μειώνουν την ερυθρότητα.

Το Clear Start Breakout Clearing Kit κάνει εύκολη την αντιμετώπιση της ακμής σε 3 στάδια, καθαρισμός – πρόληψη – ενυδάτωση, καθώς και τη Clear Start Blackhead Clearing Fizz Mask για πραγματικά αποτελέσματα. 

Οι έφηβοι θα πρέπει να εξασκηθούν στις ακόλουθες συνήθειες καθαρισμού του δέρματος:

  •         Αποφύγετε τα φαγεσωρογόνα συστατικά  (συμφόρηση πόρων) που ενδέχεται να επιδεινώσουν τις βλάβες.
  • Χρησιμοποιείστε απαλά απολεπιστικά, όπως το Daily Microfoliant αντί για τονωτικά με μέντα ή με αλκοολούχο βάση, που ενδέχεται να στερήσουν από το δέρμα την απαραίτητη λιπαρότητα και να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη έκκριση λιπαρότητας.
  • Πίνετε περισσότερο νερό που ενισχύει τον καθαρισμό των τοξινών, μεταφέρει θρεπτικά συστατικά μέσω του σώματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Διατηρείτε το ευαισθητοποιημένο δέρμα υπό έλεγχο, με καταπραϋντικά συστατικά και καθαριστικά χωρίς σαπωνοποιητικά στοιχεία όπως είναι το Clear Start Breakout Clearing Foaming Wash.
  • Αποφύγετε τη χρήση υφασμάτινων φύλλων στο πλυντήριο που μαλακώνουν τα ρούχα, γιατί αυτά κατασκευάζονται από ζωϊκό λίπος (και συγκεκριμένα βοδινό κρέας) και περιέχουν τεχνητά αρώματα. Αυτά τα φαγεσωρογόνα συστατικά επικάθονται στις μαξιλαροθήκες, ερεθίζουν το δέρμα που έρχεται σε άμεση επαφή και φράζουν τους πόρους.
  • Μην καθαρίζετε το δέρμα σας με πολύ ζεστό νερό, σκληρό σαπούνι, έντονες κινήσεις καθαρισμού ή σκληρές βούρτσες. Το μόνο που θα πετύχετε με αυτούς τους τρόπους είναι να επιδεινώσετε τις ακνεïκές βλάβες.
  • Ακολουθείστε μια θεραπεία όπως είναι η Clear Start Breakout Clearing MicroZone® Treatment της dermalogica®, η οποία είναι σχεδιασμένη να επαναφέρει το δέρμα σας σε καλή κατάσταση άμεσα!

Προσφέρετε στους εφήβους τον τρόπο να αποκτήσουν καλές συνήθειες και μιαν αποτελεσματική θεραπευτική καθημερινή φροντίδα, η οποία θα τους χαρίσει ένα υγιές και καθαρό δέρμα, για μια ζωή.

Αφήστε μια απάντηση