Σε ό,τι αφορά την ακμή οι μύθοι γύρω από αυτήν γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Οι ειδικοί φροντίδας του δέρματος εξηγούν τους λόγους που οδηγούν τους περισσότερους ανθρώπους στο να εμφανίσουν ακνεϊκές βλάβες αλλά και τρόπους αποφυγής τους.

Διευκολύνετε την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Αυτό που νομίζετε ότι είναι «ρύποι» στα μαύρα στίγματά σας, δεν είναι. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν μαύρα στίγματα. Πρόκειται για φαγέσωρες γεμάτους με ένα μείγμα από βακτήρια, υπερβολική λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα του δέρματος που συσσωρεύονται και παγιδεύονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας. Για να απαλλαγείτε από αυτά, κάνετε  Διπλό Καθαρισμό καθημερινά – που παρεμποδίζει τη συμφόρηση του πόρου – και απολεπίστε τα νεκρά κύτταρα με το Daily Microfoliant®.

Καταναλώνετε πολλή ζάχαρη.

Στην περίπτωση που οι διατροφικές σας συνήθειες περιλαμβάνουν κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και τυποποιημένων τροφών, αυτά πιθανώς συμβάλλουν στην εμφάνιση ακνεϊκών βλαβών. Δεν προκαλούν απευθείας ακμή, αλλά ευθύνονται για την υπερέκκριση λιπαρότητας στο πρόσωπο. Μπορείτε να εξισορροπήσετε την έκκριση λιπαρότητας με προϊόντα που περιέχουν Σαλικυλικό Οξύ όπως είναι η Sebum Clearing Masque.

Πέφτουν τα μαλλιά σας στο μέτωπό σας.

Ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ, περιποίησης μαλλιών και προσώπου περιέχουν φαγεσωρογόνα συστατικά, που μπορεί να προκαλέσουν ή και να επιδεινώσουν την ακμή. Να αποφεύγετε προϊόντα που περιέχουν Λανολίνη, Μεταλλικά Έλαια που προέρχονται από πετρελαιοειδή, τεχνητά χρώματα όπως είναι οι D & C κόκκινες χρωστικές ουσίες και τα τεχνητά αρώματα. 

Πειράζετε ασταμάτητα τις ακνεϊκές βλάβες.

Είναι γνωστό ότι τα νύχια μας μπορεί να γίνουν εστία συγκέντρωσης βακτηριδίων. Εάν λοιπόν πειράξετε τις ακνεϊκές σας βλάβες, ρισκάρετε με το να δημιουργήσετε νέα εστία βακτηριδίων στην περιοχή, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ή την έξαρση των ακνεϊκών βλαβών! Αντίθετα, εάν εφαρμόσετε στην περιοχή το Concealing Spot Treatment και περιμένετε την επίδρασή του θα έχετε αποτελέσματα.

Το περιβάλλον που ζείτε είναι μολυσμένο.

Η UV ακτινοβολία και οι εποχιακές μεταβολές μπορεί να διεγείρουν την παραγωγή των κυττάρων, την έκκριση σμήγματος και τη ροή του αίματος. Λόγοι που οδηγούν στην επιδείνωση των συμπτωμάτων της ακμής. Κυρίως σε άτομα που εργάζονται σε περιοχές με πολλή ζέστη και υγρασία όπως είναι οι κουζίνες και οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Προκειμένου να απομακρύνεται όλους τους ρύπους από το δέρμα σας, κάνετε Διπλό Καθαρισμό κάθε βράδυ στο πρόσωπό σας.

Φταίει το μαλακτικό των ρούχων σας.

Ναι, είναι αλήθεια ότι πρόκειται για έναν παράγοντα ενεργοποίησης των ακνεϊκών βλαβών. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας. Το ζωϊκό λίπος και τα τεχνητά αρώματα είναι δύο από τα κύρια συστατικά των μαλακτικών προϊόντων και από τα πιο συχνά αλλεργιογόνα ταυτόχρονα!

Τι γίνεται τώρα στην περίπτωση που αποφεύγετε όλους τους παραπάνω παράγοντες αλλά οι ακνεϊκές βλάβες εξακολουθούν να εμφανίζονται; Επισκεφθείτε τον ειδικό φροντίδας δέρματος για να έχετε σωστή διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία με τα κατάλληλα προϊόντα.