Ποια συστατικά χαρακτηρίζονται ως φαγεσωρογόνα

Ίσως να έχετε ακούσει για φαγεσωρογόνα συστατικά που προκαλούν ή αυξάνουν τους φαγέσωρες στο δέρμα σας.

Ίσως να μην είστε τόσο εξοικειωμένοι με  συστατικά που προκαλούν ή προάγουν την ακμή. Αυτά είναι κοινά συστατικά που μπορεί να είναι κρυμμένα ακόμη και μέσα σε προϊόντα που προορίζονται για τη θεραπεία της ακμής, με συνέπεια τη μη αποτελεσματικότητά τους. Ελέγξτε τις ετικέτες των προϊόντων για τα παρακάτω:

Λανολίνη: Προερχόμενη από τις λέξεις λανάρα (μαλλί) και ολίνη (λάδι), η λανολίνη είναι μια λιπαρή ουσία προερχόμενη από το μαλλί των προβάτων. Παρ’ όλο που είναι γνωστή κοσμετολογική ουσία με ενυδατικές ιδιότητες, έχει ικανότητες απόφραξης των πόρων του δέρματος, ενεργοποιώντας τον κύκλο των ακνεϊκών βλαβών.

Άρωμα: Τεχνητά αρώματα μπορεί να οδηγήσουν στην εξάπλωση της ακμής, την αύξηση της ευαισθησίας του δέρματος και τη φωτοευαισθησία.

D & C κόκκινες χρωστικές: Μερικές από αυτές τις χρωστικές, οι οποίες είναι παράγωγα της ανθρακικής πίσσας, αυξάνουν πολύ την πιθανότητα πρόκλησης φαγεσώρων και άλλων ακνεϊκών βλαβών.

Μεταλλικά έλαια: Τα μεταλλικά έλαια δημιουργούν ένα φράγμα (μπλοκάρουν φυσικά την απώλεια νερού στην κεράτινη στιβάδα). Χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα, παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι προκαλούν και εντείνουν την ακμή.


Συζητήστε με τον ειδικό φροντίδας δέρματος για τα προϊόντα που δεν περιέχουν συστατικά που προκαλούν φαγέσωρες ή άλλες ακνεϊκές βλάβες και για τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά από γνωστά εκχυλίσματα βοτάνων, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν ακμή.