Όπως ήδη γνωρίζουμε ο ήλιος, το άγχος και το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα με νέες μελέτες μαθαίνουμε ότι ακόμη και ο αέρας που αναπνέουμε πιθανόν μας οδηγεί σε πρόωρη γήρανση!

Σύμφωνα με μία μελέτη της εφημερίδας “Investigative Dermatology”, η έκθεση στον αέρα και στα ατμοσφαιρικά σωματίδια λόγω ρύπανσης, σχετίζεται σημαντικά με την αύξηση των σημείων γήρανσης του δέρματος και κυρίως των γεροντικών κηλίδων.

Πώς συμβαίνει όμως, κάτι τέτοιο; Η ατμοσφαιρική ρύπανση περιέχει μικροσκοπικές προσμείξεις που ονομάζονται αρωματικοί πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες (PAHs) που βοηθούν στην παραγωγή των Αντιδραστικών Ενώσεων Οξυγόνου (ROS) ή «ελεύθερες ρίζες» όπως επίσης είναι γνωστές. Αυτές αφαιρούν τους λιπιδικούς φραγμούς από το δέρμα, οι οποίοι βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και την απομάκρυνση των ρύπων. Ένας κατεστραμμένος προστατευτικός μανδύας στο δέρμα, οδηγεί στην ευαισθητοποίησή του, στην πρόωρη γήρανσή του και κυρίως σε προβλήματα μελάγχρωσης.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το δέρμα – όταν είναι υγιές – είναι από μόνο του πολύ αποτελεσματικό φίλτρο και αφήνει μόνο τα καλά να περνούν. Υπάρχουν όμως κάποια βήματα προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, απαλό και με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο ενάντια στο πρόβλημα της ρύπανσης:

Να κάνετε το Διπλό Καθαρισμό της dermalogica®.

Χρησιμοποιείστε καθαρό, απαλό πανάκι που βοηθά στην απομάκρυνση των περισσοτέρων ρύπων από το δέρμα σας, αλλά για έναν καθαρισμό επαγγελματικού επιπέδου, ο Διπλός Καθαρισμός της dermalogica® είναι απαραίτητος! Αρχίστε με το PreCleanse ξεπλύνετε και μετά εφαρμόστε το αγαπημένο σας καθαριστικό dermalogica®, ξεπλύνετε πάλι και θαυμάστε τα αποτελέσματα! Δέρμα καθαρό, χωρίς ρύπους.

Απομακρύνετε τις καφέ κηλίδες.

Γνωρίζετε ότι οι καφέ κηλίδες που βλέπετε, αποτελούν μόνον ένα τμήμα από όσα αναπτύσσονται κάτω από την εξωτερική στοιβάδα του δέρματός σας; Μην ανησυχείτε όμως. Με τα προϊόντα της σειράς λεύκανσης PowerBright TRx™, μπορείτε να τα απομακρύνετε και να τα προλάβετε πριν καν εμφανιστούν.

Ενισχύστε με αντιοξειδωτικά το δέρμα σας.

Σε γενικές γραμμές, η ατμοσφαιρική ρύπανση αποδυναμώνει το δέρμα σας. Τα αντιοξειδωτικά, μαζί με τα πεπτίδια και τις βιταμίνες, ενισχύουν το δέρμα και εξουδετερώνουν τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. Αναζητείστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως είναι το αντιοξειδωτικό Άσπρο Τσάι, καθώς επίσης και μικροκάψουλες βιταμινών Α, C και Ε (όλα αντιοξειδωτικά).

Μην αμελείτε την αντιηλιακή προστασία!

Το γεγονός ότι προστατεύετε το δέρμα σας από την ατμοσφαιρική ρύπανση δεν σημαίνει ότι θα αμελήσετε την αντιηλιακή σας προστασία. Η UV ακτινοβολία εξακολουθεί να αποτελεί βασικό παράγοντα στην εμφάνιση σημαδιών πρόωρης γήρανσης, καλό είναι λοιπόν να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό καθημερινά με δείκτη προστασίας SPF30 και ακόμη υψηλότερο. Ένα προϊόν που προτείνουμε είναι το Prisma Protect SPF30 που έχει διπλό ρόλο, αφού προστατεύει το δέρμα και από τους περιβαλλοντικούς ρύπους.