Γήρανση του δέρματος

απολέπιση – πότε γίνεται υπερβολική;

Η απολέπιση έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο σφριγηλό και απαλό δέρμα. Εξαιτίας αυτού, πολλοί είναι εκείνοι που πέφτουν στην παγίδα της διαρκούς απολέπισης: η υπερβολική, όμως, χρήση μπορεί να μειώσει τη ζωτικότητα του δέρματος και να το κάνει πιο απροστάτευτο στη φθορά από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Η υπερβολική απολέπιση πυροδοτεί μία φλεγμονώδη αντίδραση, οδηγώντας σε έναν ελλιπή λιπιδικό φραγμό που δεν προστατεύει σωστά, από την ευαισθητοποίηση και την επιτάχυνση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

       

Μεταξύ των ενδείξεων ενός υπερβολικά απολεπισμένου δέρματος είναι:

  • η ευδιάκριτη αφυδάτωση
  • οι ανομοιογενείς περιοχές ξηρότητας
  • το δέρμα που έχει την αίσθηση τραβήγματος
  • η ερυθρότητα και ο κνησμός
  • η αυξημένη ευαισθησία
  • η φλεγμονώδης ακμή και ο ερεθισμός

Αν παρατηρείτε ίχνη υπερβολικής απολέπισης, συζητήστε με τον ειδικό φροντίδας του δέρματός σας, που πιθανότατα θα σας συστήσει ένα απαλό καθαριστικό, ένα τονωτικό κι ένα προστατευτικό ενυδατικό για να ξεκινήσει η διαδικασία της ανάπλασης.

Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη: να χρησιμοποιείτε πάντα αντιηλιακό με φυσικά φίλτρα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, Διοξείδιο του Τιτανίου ή Οξείδιο του Ψευδαργύρου, που δεν ερεθίζουν το δέρμα.

Μετά την ανάπλαση του δέρματος, ξεκινήστε να το απολεπίζετε με ένα απαλό απολεπιστικό που έχει σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση. Αν επιθυμείτε πιο έντονη απολέπιση σκεφτείτε τα απολεπιστικά χωρίς τριβή, που μπορεί να περιέχουν συστατικά όπως το Σαλικυλικό ή το Λακτικό Οξύ. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ένα ήπιο πρωτόκολλο με επαγγελματικές εφαρμογές απολέπισης από έναν ειδικό στη φροντίδα του δέρματος, που θα σας εγγυηθεί ένα απαλό δέρμα, χωρίς όμως καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *