Ξύρισμα

8 συμβουλές & τεχνικές για καλύτερο ξύρισμα

συμβουλές για το ξύρισμα

Θα πιστεύατε ότι ο μέσος άνδρας δαπανά περισσότερους από 6 μήνες της ζωής του στο ξύρισμα, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί τα κατάλληλα προϊόντα ξυρίσματος για την αντιμετώπιση των αναγκών του δέρματός του;

Ναι, είναι αλήθεια! Συνδυάστε τις ακόλουθες συμβουλές με τα κατάλληλα προϊόντα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα, για ένα απαλό δέρμα και προκειμένου να αποκτήσετε το καλύτερο δέρμα που είχατε ποτέ.

1. Αρχίστε με ντους: 
Η υγρασία και η θερμότητα από την ώρα που κάνετε ντους έχουν τηνιδιότητα να μαλακώνουν το δέρμα και τα γένια  και έτσι το βαθύ ξύρισμα γίνεται ευκολότερο. 
2. Απομακρύνετε τυχόν, εξογκώματα:
Τα διάφορα εξογκώματα, δημιουργούνται από τις τρίχες εσωτερικά, όταν μια τρίχα εκφύεται από το θύλακα, γυρίζει και  εισέρχεται σε γειτονικό θυλάκιο. Χρησιμοποιώντας καθαριστικό απολέπισης που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα και τις τρίχες πουαναπτύσσονται στο εσωτερικό 
(Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα,  κάνετε απολέπιση το βράδυ και ξύρισμα το πρωί).

3. Δώστε ιδιαίτερη προσοχήστην κατεύθυνση των τριχών:

Το ξύρισμα «κόντρα», μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση τριχών που μεγαλώνουν εσωτερικά. Είναι καλύτερα να ξυρίζεστε με την φορά των τριχών. Δεν είστε σίγουρος προς τα πού πηγαίνουν οι τρίχες;Η καλύτερη στιγμή για να καθορίσετε τη φορά των τριχών είναι μία με τρεις μέρες μετά το ξύρισμα, να τοποθετήσετε το χέρι σας προς τη μεριά ανάπτυξης των τριχών.

4.Έντονα, τραχιά γένια;

Το ξύρισμα σε αυτήν την περίπτωση ίσως ερεθίσει το δέρμα. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, θα πρέπει να μαλακώσετε τα θυλάκια της τρίχας πριν το  ξύρισμα. 

5.Αποφύγετε τις αλκοόλες (οινόπνευμα): 

Έχετε αισθανθεί τσούξιμο «σαν χαστούκι» στο δέρμα σας μόλις βάλετε το after shave σας; Αυτή είναι η αίσθηση που αφήνει η χρήση των αλκοολών. Ενώ μπορεί να έχει αντισηπτικές ιδιότητες, δεν έχει αναπλαστικές και μπορεί επιπλέον να προκαλέσει ερεθισμό. Καλύτερα, λοιπόν, να εφαρμόσετε ένα προϊόν που περιέχει Γλυκόριζα, η οποία καταπραΰνει και μειώνει τον ερεθισμό που προκαλεί το ξύρισμα.

6.Δώστε λάμψη:

Ξυριστείτε ασκώντας τη σωστή πίεση. Με το να πιέζετε πολύ σκληρά το ξυράφι κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος δεν θα επιτύχετε πιο βαθύ ξύρισμα.Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ερεθίσετε το δέρμα σας ή εάν δεν προσέξετε, να κοπείτε.

7.Αργές και σταθερές κινήσεις κατά το ξύρισμα: 

Οι αργές και σταθερές κινήσεις κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος θα σας επιφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε μία σταθερή συνεχόμενη κίνηση όταν ξυρίζεστε, προσέχοντας η κάθε κίνηση να μην ξεπερνά τα 1 με 2 εκατοστά.

8. Ξεπλύνετε καλά τη λεπίδαπριν από κάθε κίνηση. Κάθε φορά: 

Για βαθύ ξύρισμα βεβαιωθείτε ότι ξεπλένετε το ξυράφι σας πριν από κάθε σας κίνηση.

 

Τώρα που γνωρίσατε τη μέθοδο του σωστού τρόπου ξυρίσματος, την επόμενη φορά που θα ξυριστείτε δεν θα αισθανθείτε άβολα. Για καλύτερα αποτελέσματα, ρόνο σας και στα κατάλληλα προϊόντα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *