ακμή ενηλίκωνΧρησιμοποιείται ακόμη τα ίδια προϊόντα για την αντιμετώπιση της ακμής με αυτά που είχατε κατά τη διάρκεια της εφηβείας σας; Πιθανώς δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα όπως όταν ήσασταν έφηβοι. Κάτι που οφείλεται στη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη νεανική και την ακμή των ενηλίκων.  Η νεανική ακμή  οφείλεται εν μέρει σε γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες και σχετίζεται με την αυξημένη έκκριση λιπαρότητας – ένα δυσάρεστο επακόλουθο της εφηβείας. Οι έφηβοι συνήθως εκδηλώνουν μαύρα στίγματα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. Αλλά το δέρμα τους έχει την τάση να ανανεώνεται με γρήγορους ρυθμούς και να ξεπερνά τελικά την ακμή. Αντίθετα, η ακμή των ενηλίκων τείνει να είναι πιο επίμονη, βαθύτερη και πιο επώδυνη. Συνήθως οφείλεται στο άγχος και σε ορμονικές διακυμάνσεις, και εμφανίζεται γύρω από το στόμα, τη γραμμή της σιαγόνας και το πηγούνι. Καθώς ο κύκλος της κυτταρικής ανανέωσης επιβραδύνεται όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα των ενηλίκων χρειάζεται πιο πολύ χρόνο να επουλωθεί από αυτό των εφήβων. Επίσης, η ερυθρότητα διαρκεί περισσότερο και η ακμή συχνά συνοδεύεται από ευαισθητοποίηση του δέρματος, αφυδάτωση και προβλήματα μελάγχρωσης.

 

πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή των ενηλίκων

Για να αποκτήσετε υγιές δέρμα ως ενήλικες, επικεντρωθείτε στοχεύοντας σε 4 βασικούς παράγοντες της ακμής: τους υπερδραστήριους σμηγματογόνους αδένες, τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό, την ανάπτυξη της ακμής που προκαλούν τα βακτηρίδια και τη φλεγμονή. Αναζητείστε πολυλειτουργικά προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως είναι το Σαλικυλικό Οξύ, που βοηθά στον καθαρισμό των νεκρών κυττάρων του δέρματος, το Υπεροξείδιο του Βενζολίου, που βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηριδίων, και καταπραϋντικά βότανα όπως είναι το έλαιο τεϊόδεντρου και η Γλυκόριζα.

αποκτήστε συνήθειες σωστής φροντίδας του δέρματος

Παρότι η ακμή των εφήβων και των ενηλίκων διαφέρουν, οι ακόλουθες συνήθειες  μπορεί να συμβάλλουν στην απόκτηση ενός υγιούς δέρματος και στις δύο περιπτώσεις:

  • Να καθαρίζετε συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ, να πλένετε κάθε εβδομάδα τις μαξιλαροθήκες και να απολυμαίνετε καθημερινά τα κινητά τηλέφωνα, ώστε να μειωθούν τα βακτηρίδια.
  • Να αποφεύγετε συστατικά όπως είναι η Λανολίνη, ο Ισοπροπυλικός Μυριεστέρας (που περιέχεται συνήθως στις πούδρες), τα Μεταλλικά Έλαια (που εμποδίζουν τη φυσιολογική διαδικασία απόπτωσης των κυττάρων από την επιδερμίδα) και τα αρώματα (που είναι συχνός αλλεργιογόνος παράγοντας).
  • Προσοχή, μην χρησιμοποιείτε  ζεστό νερό και μην κάνετε υπερβολική απολέπιση. Και οι δύο αυτές συνήθειες πιθανόν να αφυδατώσουν το δέρμα, κάτι που οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων.
  • Να αποφεύγετε τη φραγή των πόρων, τη συμφόρηση – με καθημερινές συνήθειες όπως το να γυμνάζεστε μακιγιαρισμένες.

Τελικά, εφόσον πολλά θέματα της ακμής των ενηλίκων προκαλούνται από το άγχος, επικεντρωθείτε στη μείωση των επιπέδων του άγχους σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε περισσότερο, εξισορροπείστε τη διατροφή σας, πίνετε πιο πολύ νερό, περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης, να γυμνάζεστε και να μην καπνίζετε! Ακολουθήστε όλες αυτές τις συνήθειες και θα βρείτε τον προσωπικό σας δρόμο προς το υγιές δέρμα!

Η σειρά Active Clearing αποτελεί τη λύση της dermalogica® στην αντιμετώπιση της ακμής των ενηλίκων. Για να μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα για το δικό σας δέρμα, από αυτό το 24ωρο σύστημα θεραπείας, επισκεφθείτε τους ειδικούς στη φροντίδα του δέρματος της dermalogica® για μια ανάλυση δέρματος FaceMapping® και μια εξατομικευμένη συνταγογράφηση προϊόντων.