Έχουν ημερομηνία λήξης τα προϊόντα αισθητικής φροντίδας; 

Ναι, σύμφωνα με τους ειδικούς φροντίδας του δέρματος της dermalogica®! Τότε, γιατί πολλά προϊόντα αισθητικής φροντίδας, δεν έχουν ημερομηνίες λήξης; Λοιπόν, αυτό συμβαίνει γιατί στις Η.Π.Α. οι ημερομηνίες λήξης απαιτούνται μόνο στα μη χορηγούμενα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως π.χ. για τη θεραπεία της ακμής ή για την αντιηλιακή προστασία (ενώ στην Ευρώπη ισχύει ότι αυτά τα προϊόντα θεωρούνται «Καλλυντικά»). Επιπλέον, οι ημερομηνίες λήξης δείχνουν μόνο τη λήξη των ενεργών συστατικών που περιέχονται στο προϊόν, ενώ το ίδιο το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιείται για τα υπόλοιπα συστατικά του.

“Εάν λήξει κάποιο αντιηλιακό προϊόν, υπάρχει η πιθανότητα να είναι καλό για έναν ακόμη χρόνο”, όπως αναφέρει η Dr. Diana Howard, Αντιπρόεδρος Έρευνας & Ανάπτυξης της dermalogica®. “Αλλά όπως συμβαίνει και με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, ο φαρμακοποιός θα σας πει να τα πετάξετε. Όσο πλησιάζει η μέρα λήξης δεν υπάρχει εγγύηση ότι το προϊόν θα συνεχίζει να είναι δραστικά ενεργό. Ο μόνος τρόπος πραγματικά να μάθετε εάν το προϊόν σας θα είναι ενεργό είναι να το ελέγξει κάποιο εργαστήριο”.

Προφανώς επειδή δεν έχετε στη διάθεσή σας κάποιο εργαστήριο, γι’ αυτό και στη συνέχεια θα δείτε το χρήσιμο οδηγό για τα προϊόντα της dermalogica®. Χρησιμοποιείστε τον σε ετήσια βάση ώστε να ελέγχετε τη θεραπευτική σας αγωγή. Να πετάξετε τα προϊόντα που δεν είναι πλέον δραστικά και να ανανεώσετε τα αγαπημένα σας. Για μεγαλύτερη διάρκεια των προϊόντων σας καλόν είναι να τα φυλάσσετε σε δροσερό μέρος, μακριά από την έκθεση στο άμεσο φως και τη θερμότητα.

pin lixis proiontwn