Ευαισθησία

το άγχος επηρεάζει το δέρμα σας;

Ένας νέος τομέας έρευνας που ονομάζεται ψυχοδερματολογία μας διαφωτίζει σχετικά με τη σύνδεση εγκεφάλου-δέρματος, αποκαλύπτοντας συναισθήματα που μπορεί να εκδηλωθούν στο δέρμα. (Σκεφτείτε χρονικές προθεσμίες στη δουλειά, συνάντηση με συγγενείς ή απογοήτευση λόγω της καθυστέρησής σας σε μια εκδήλωση).

Τα συμπτώματα του άγχους στο δέρμα σας μπορεί να είναι βραχεία ή χρόνια και μπορεί να ενεργοποιήσουν:

  • Εμφάνιση ψωρίασης ή να χειροτερέψουν την ήδη υπάρχουσα.
  • Εξανθήματα και κνησμό.
  • Αυξημένη πίεση και διαστολή των τριχοειδών αγγείων, το οποίο κάνει το δέρμα να φαίνεται ερυθρό με φλεγμονή.
  • Αυξημένη δραστηριότητα των επινεφριδίων, που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος (λιπαρότητα), προετοιμάζοντας κατάλληλα το δέρμα για την ανάπτυξη ακμής.
  • Αλωπεκίαση (απώλεια μαλλιών) και λεύκη (αποχρωματισμός του δέρματος).

Η άσκηση Yoga, οι βαθιές αναπνοές, η άθληση, ο ύπνος, η αρωματοθεραπεία … ακόμα και ένας γρήγορος περίπατος κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσουν στην αποβολή του άγχους από τη ζωή σας και οι αντιδράσεις του δέρματος να τεθούν υπό έλεγχο. Η μείωση στην κατανάλωση καφέ και ζάχαρης (τα οποία απορρυθμίζουν την δραστηριότητα των επινεφριδίων) μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους.

Φυσικά, αν τα προβλήματα του δέρματος είναι σοβαρά, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού φροντίδας του δέρματος. Ευτυχώς, καθώς η επιστήμη μαθαίνει περισσότερα για τη σύνδεση μεταξύ εγκεφάλου και δέρματος, τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος έχουν εξελιχθεί στη διαχείριση των προβλημάτων του δέρματος που προέρχονται από το άγχος, όπως και για κάθε περιβαλλοντική απειλή που μπορεί να έχει δυσμενείς επιδράσεις στο δέρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *