Εφηβική ακμή

ξηρό προς αφυδατωμένο δέρμα: η διαφορά

Όταν αισθάνεσθε ξηρό το δέρμα σας, νομίζετε ότι είναι και στην πραγματικότητα. Αλλά είναι πολύ πιθανό, στην πραγματικότητα να είναι αφυδατωμένο και να χρειάζεται υγρασία.

Θα αναρωτιέστε τι πραγματικά σημαίνει αυτό και θα σας το εξηγήσουμε.

Για να διακρίνουμε τις διαφορές, υπάρχει η κατάσταση του δέρματος και ο τύπος του δέρματος. Ο τύπος του δέρματός σας είναι γενετικά καθορισμένος, αυτός δηλαδή, με τον οποίο γεννηθήκατε, όπως είναι το ξηρό ή το λιπαρό δέρμα. Η κατάσταση του δέρματος όμως, είναι κάτι επίκτητο που μπορεί να σας αναγκάσει να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα, όπως είναι η ακμή και η ευαισθητοποίηση με ερεθισμούς. Μπορεί να συμβεί στον καθένα και να είναι προσωρινό ή χρόνιο.

Εάν έχετε, λοιπόν, ξηρό δέρμα, τότε προφανώς έχετε έλλειψη λιπαρότητας. Γεννηθήκατε έτσι και έχετε προβλήματα ξηρότητας και οπουδήποτε αλλού στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, του κεφαλιού, των ποδιών σας κ.λ.π. Όταν χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα και λοσιόν, το πιο πιθανό είναι αυτά να απορροφώνται αμέσως. Αντίθετα, ένα αφυδατωμένο δέρμα σημαίνει ότι έχει έλλειψη υγρασίας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως είναι το μακιγιάζ, η διατροφή, η κακή χρήση κάποιου προϊόντος, οι καιρικές συνθήκες και πάει λέγοντας.

Στο σημείο αυτό λοιπόν, είναι που χρειάζεται παραπάνω προσοχή – όταν το δέρμα είναι αφυδατωμένο, παράγει περισσότερη λιπαρότητα, ώστε να αντισταθμίσει την έλλειψη υγρασίας. Και έτσι ενδέχεται να προκληθεί υπερπαραγωγή σμήγματος, ακνεϊκές βλάβες, ερεθισμός, ξηρότητα και την ίδια στιγμή το δέρμα να έχει την αίσθηση ξηρότητας και λιπαρότητας. Ενώ εξετάζουμε το θέμα της υγρασίας, βοηθά να γνωρίζουμε ότι το δέρμα είναι το τελευταίο όργανο που λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνουμε, που σημαίνει ότι είναι το τελευταίο που παίρνει λίγο από το νερό που πίνουμε. Επειδή αυτό δεν είναι αρκετό, η χρήση τοπικών προϊόντων γίνεται απαραίτητη για την ικανοποιητική ενυδάτωση του δέρματος.

Ποιο είναι λοιπόν το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; Σε μερικές περιπτώσεις, είναι πιθανό η ακμή και η επιπρόσθετη λιπαρότητα να προκλήθηκε – ή τουλάχιστον να επιδεινώθηκε από – μιαν απλή έλλειψη υγρασίας! Αν κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωσή σας, να χρησιμοποιείτε αδιάκοπα τα ενυδατικά σας προϊόντα σε καθημερινή βάση – και να είστε σίγουροι ότι το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί … που το διατηρείτε υγιές!

Για περισσότερες πληροφορίες για ένα υγιές δέρμα επισκεφθείτε τις ακόλουθες σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Συνδεθείτε μαζί μας τώρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *