Εφηβική ακμή

κάπνισμα… τι εθισμός.

Γνωρίζετε ήδη ότι το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία σας και φυσικά δεν είμαστε εδώ για να σας κάνουμε … κήρυγμα σχετικά με αυτό. Αντ΄αυτού ας προχωρήσουμε σε μια δημοσκόπηση. Σηκώστε το χέρι σας αν θα θέλατε:

• Μια θαμπή όψη (χωρίς λάμψη στο δέρμα)

• Δυσχρωμίες στο δέρμα

• Εμφάνιση ρυτίδων από πολύ νωρίς, ίσως και από την ηλικία των 20

• Απώλεια του τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος (βλέπε δέρμα που «έχει κρεμάσει»)

Μα τι συμβαίνει, κανένας δεν επιθυμεί τα παραπάνω για το δέρμα του;

Είναι πραγματικά δύσκολο να απεικονισθούν οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στα εσωτερικά σας όργανα, αλλά για να πάρετε μια ιδέα, κοιτάξτε το δέρμα σας.

Οι 4.000 τοξίνες στον καπνό του τσιγάρου απορροφώνται από την κυκλοφορία του αίματος και διανέμονται στη δομή του δέρματός σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη συστολή (πιο στενά) των αιμοφόρων αγγείων στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματός σας, μειώνοντας την παροχή αίματος και οξυγόνου. Ακριβώς επειδή το δέρμα είναι ένα όργανο γεμάτο ζωντανά κύτταρα, η έλλειψη οξυγόνου είναι πραγματικά αποπνικτική για το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. Το κάπνισμα παρεμποδίζει επίσης την απομάκρυνση των τοξινών και των νεκρών κυττάρων από το δέρμα, καθώς και την αναγέννηση κολλαγόνου (όσο λιγότερο κολλαγόνο έχετε, τόσο λιγότερη δομική υποστήριξη για το δέρμα σας, που οδηγεί σε αργή επούλωση των πληγών και σε εμφάνιση πρόωρων σημαδιών γήρανσης).

Καπνίζετε για να φαίνεσθε πιο ώριμες; Πετύχατε την επιθυμία σας: Το κάπνισμα κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό, ξηρό και άτονο, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι καπνιστές να φαίνονται μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Πετάξτε το τσιγάρο και σώστε το δέρμα σας! Θέλετε και άλλο πλεονέκτημα από το να μη καπνίζετε (ή να μην αρχίσετε ποτέ το κάπνισμα); Περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *