Γήρανση του δέρματος

η ρύπανση του περιβάλλοντος προκαλεί γήρανση του δέρματος;

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η ηλιοφάνεια, το άγχος και το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση του δέρματος. Αλλά πλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε προκαλεί επίσης, γήρανση του δέρματος!

Τα σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αιωρούνται στις μεγάλες πόλεις, την ύπαιθρο, ακόμη και στα σπίτια. Είναι αρκετά μικρά, ώστε να εισέλθουν στο δέρμα, να επιταχύνουν τις καφέ κηλίδες, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Η εφαρμογή της dermalogica® για το Δείκτη Ρύπανσης του Περιβάλλοντος διευκολύνει, προκειμένου να δείτε τη ρύπανση στην περιοχή σας που επηρεάζει το δέρμα σας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός ρύπανσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να επιταχυνθεί η γήρανση του δέρματος.

Επηρεάζεται η γήρανση του δέρματός σας από τη ρύπανση στην περιοχή σας; Θα το μάθετε με την εφαρμογή της dermalogica® για το Δείκτη Ρύπανσης του Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με μελέτη της Journal of Investigative Dermatology, η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και αυτή των σωματιδίων συσχετίζεται σημαντικά με την αύξηση που παρατηρείται στα σημάδια γήρανσης του δέρματος.

Πως? Η ατμοσφαιρική ρύπανση περιέχει μικροσκοπικές, μολυσματικές ουσίες, που ονομάζονται Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες (PAH), που συμβάλλουν στην παραγωγή Αντιδρώντων Μορίων Οξυγόνου (ROS) ή άλλως «ελευθέρων ριζών». Δημιουργούν φθορές στο δέρμα του λιπιδικού φραγμού, ο οποίος διατηρεί την υγρασία και απομακρύνει τους ρύπους. Ο προστατευτικός φραγμός του δέρματος που βρίσκεται σε κίνδυνο, αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος, προκαλεί δυσφορία και πρόωρα σημάδια γήρανσης, ειδικά σε ζητήματα μελάγχρωσης.

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι το δέρμα, όταν είναι υγιές, αποτελεί από μόνο του αρκετά αποτελεσματικό φίλτρο σχετικά με το τι είναι καλό και τι είναι κακό. Όσον αφορά τη ρύπανση υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε το δέρμα υγιές, απαλό και με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο:

Κάνετε το Διπλό Καθαρισμό της dermalogica®

Χρησιμοποιείστε καθαρό, μαλακό πανάκι, ώστε να αφαιρέσετε πιο πολλούς ρύπους από το δέρμα σας. Για επαγγελματικού όμως επιπέδου καθαρισμό, είναι απαραίτητος ο Διπλός Καθαρισμός της dermalogica®! Ξεκινήστε με το PreCleanse, ξεπλύνετε και στη συνέχεια εφαρμόστε το αγαπημένο σας Καθαριστικό dermalogica®, ξεπλύνετε πάλι και είστε έτοιμοι!

Απαλό δέρμα όλη μέρα

Προσθέστε το Daily Superfoliant™ εξαιρετικά, δραστικό απολεπιστικό που αφαιρεί τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, στη βραδινή σας φροντίδα του δέρματός σας.  Απολεπίζει και καθαρίζει βαθιά, αφήνοντας το δέρμα απαλό και απορροφά τους περιβαλλοντικούς ρύπους, βοηθώντας στην αποτοξίνωση των πόρων, για δέρμα λείο και υγιές.

Ταξινομείστε τα αντιοξειδωτικά.

Γενικά, η ρύπανση αποδυναμώνει το δέρμα σας. Τα αντιοξειδωτικά, όπως και τα πεπτίδια και οι βιταμίνες, συμβάλλουν στην ενίσχυση του δέρματος και την αντιμετώπιση των αρχικών παραγόντων της γήρανσης του δέρματος. Αναζητήστε προϊόντα που θα περιέχουν συστατικά, όπως είναι το αντιοξειδωτικό Λευκό Τσάι, καθώς και βιταμίνες Α, C και Ε ενθυλακωμένες σε μικροκάψουλα (όλα αντιοξειδωτικά).

Μην αμελείτε την αντιηλιακή σας προστασία!

Επειδή προστατεύετε το δέρμα σας από τη ρύπανση, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αμελείτε την αντιηλιακή προστασία. Η UV ακτινοβολία εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος παράγοντας πρόκλησης των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, επομένως, να εφαρμόζετε κάθε μέρα αντιηλιακό με SPF30 ή υψηλότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *