Εφηβική ακμή

φροντίδα του δέρματος στις ψυχρές θερμοκρασίες

Είναι η εποχή για χιόνια και σκι … αλλά επίσης ξηρότητα, κνησμό, αποφολίδωση και ερυθρότητα. Τι συμβαίνει στο δέρμα όταν αλλάζουν οι εποχές;

Τα λιπίδια είναι η φυσιολογική λιπαρότητα του δέρματος (διαφορετική από τη λιπαρότητα,σμήγμα, που μπορεί να προκαλέσει τις ακνεϊκές βλάβες). Αυτά τα λιπίδια λειτουργούν σαν τσιμέντο ανάμεσα σε τούβλα (με τούβλα παρομοιάζουμε τα κύτταρα του δέρματος). Τα λιπίδια έχουν προστατευτικό ρόλο για το δέρμα σας, αφού κρατούν όλους τους επιβλαβείς παράγοντες εκτός. Όταν τα λιπίδια έχουν καταστραφεί, η προστατευτική ασπίδα της επιδερμίδας αποδυναμώνεται, με συνέπεια το δέρμα να γίνεται πιο ευάλωτο σε εισβολές όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας, τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και τις ακραίες θερμοκρασίες.

Καταστάσεις που ισοδυναμούν με ξηρότητα, αφυδάτωση και γενικά με μια θαμπή επιδερμίδα. Το ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα μπορεί επίσης να υποφέρει από ερεθισμούς, που συνοδεύονται από ερυθρότητα, κνησμό και αίσθηση φλόγωσης. Μην αμελείτε τα χείλη σας: γιατί και αυτά επηρεάζονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να σκάνε και να γίνονται ξηρά ή ακόμη να ξηραίνονται από τη χρήση των διαφόρων τύπων κραγιόν ή από επαναλαμβανόμενες κινήσεις όπως όταν γλείφουμε συνεχώς τα χείλη μας.

Ακολουθείστε την πρότασή μας προκειμένου να διατηρείσετε το δέρμα σας θερμό στις χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Η απαλή απολέπιση με το Blackhead Clearing Pore Control Scrub με μικρόκοκκους απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει βαθιά τους πόρους και τα μαύρα στίγματα αφήνοντας το δέρμα καθαρό και απαλό. Με αυτό τον τρόπο, τα ενυδατικά προιόντα φθάνουν σε μεγαλύτερο βάθος για καλύτερη ενυδάτωση, αποκαλύπτοντας το πιο νεανικό δέρμα!
  • Το χιόνι στο έδαφος δε σημαίνει ότι δεν έχει ήλιο στον ουρανό! Το δέρμα σας έχει πάντα ανάγκη από αντιηλιακή προστασία, γι’ αυτό επιλέξτε την Oil Clearing Matte Moisturizer SPF15.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *