Ξηρότητα

εποχιακές αλλαγές του ξηρού δέρματος

Ανάλογα με τις εποχές, το δέρμα περνάει από διάφορες φάσεις. Ο συνδυασμός των φυσικών αλλαγών του καιρού με τον τεχνητό κλιματισμό στους εσωτερικούς χώρους και τις συσκευές θέρμανσης, έχει άμεσες επιδράσεις στο δέρμα, το οποίο βρίσκεται κάτω από συνεχόμενη απειλή.

Οι κρύοι άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την ξηρότητα στο δέρμα, διαταράσσοντας την ισορροπία της περιεκτικότητάς του σε λιπίδια, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ευαισθησία, ξηρότητα και πρόωρη γήρανση.

Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο προκαλεί εξάτμιση του νερού που υπάρχει στο δέρμα και έτσι εξηγείται, γιατί το δέρμα που έχει πρόσφατα καεί ή έχει μαυρίσει από τον ήλιο, απαιτεί περισσότερη ενυδάτωση απ’ ότι αυτό σε μη εκτεθειμένες περιοχές. Η τεχνητή θέρμανση επίσης ξηραίνει πολύ το δέρμα: ο ζεστός, ξηρός αέρας λειτουργεί σα σφουγγάρι, ρουφώντας την υγρασία από όπου περνάει.

Για να παραμείνει, λοιπόν, το δέρμα σας υγιές ανεξάρτητα από την εποχή, συμβουλευτείτε τον ειδικό φροντίδας του δέρματός σας, ώστε να διαμορφώσει ανάλογα την καθημερινή φροντίδα που του παρέχετε. Πιθανώς με μικρές αλλαγές στα προϊόντα σας (για παράδειγμα, από ένα ενυδατικό προϊόν σε κάποιο πιο πλούσιο μαλακτικό) να μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές όλο το χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *