Υγεία του δέρματος

δημοφιλείς τάσεις στην φροντίδα του δέρματος

should i get a blood facial?

Αν στη σκέψη του να σας πάρουν αίμα και να το εφαρμόσουν σε όλο σας το πρόσωπο, ανατριχιάζετε, δεν είστε οι μόνοι. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων διασημοτήτων όπως είναι η Kim Kardashian, αρέσκονται στις θεραπείες προσώπου με στοιχεία από το αίμα τους, όπως και για άλλες θεραπείες αντιγήρανσης που περιλαμβάνουν βλέννες από σαλιγκάρι, ακόμη και δηλητήριο από μέλισσες! Πρόκειται άραγε για διαφημιστικά τεχνάσματα ή έχουν πράγματι αποτελέσματα τέτοιων ειδών θεραπείες; Η επικεφαλής των ερευνών για νέα συστατικά, Dr. Diana Howard, αναφέρει σχετικά με τους προβληματισμούς αυτούς.

                     

blood facialθεραπείες προσώπου με στοιχεία από το αίμα

Επίσης γνωστές, ως θεραπείες προσώπου των βαμπίρ ή θεραπείες αιμοπεταλίων πλάσματος [PRP], οι θεραπείες αυτές περιλαμβάνουν αιμοληψία, διαχωρισμό του πλάσματος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια [PRP] και επανέγχυση, ώστε να βοηθήσει στην αντιστροφή των σημείων γήρανσης. Τα αιμοπετάλια περιέχουν αυξητικούς παράγοντες που βοηθούν στην επούλωση του τραύματος. Αλλά, ενώ αυτή η τεχνολογία έχει εγκριθεί από τον FDA για χρήση στην ορθοπεδική χειρουργική, δεν έχει εγκριθεί από τον τον FDA για χρήση στον τομέα των καλλυντικών.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Προς το παρόν αντιμετωπίστε τέτοιου είδους θεραπείες ως διαφημιστικά τεχνάσματα. Δεν υπάρχουν για την ώρα, επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις ότι οι θεραπείες προσώπου με στοιχεία από το αίμα μειώνουν τα σημεία γήρανσης στο δέρμα. Μπορεί το αρχικό οίδημα να απαλύνει τις λεπτές γραμμές, ωστόσο δεν έχουν φανεί μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

                                

blood facial

 θεραπείες προσώπου με δηλητήριο φιδιού

Το συστατικό που αναφέρεται στις θεραπείες δέρματος ως «δηλητήριο φιδιού» είναι στην πραγματικότητα SYN-AKE, δηλαδή συνθετικό τριπεπτίδιο, το οποίο μιμείται το πεπτίδιο που βρέθηκε στο δηλητήριο της οχιάς (TempleViper). Έχει πωληθεί ως εναλλακτικό του φαρμάκου Botoxπου χαλαρώνει τους μυς και απαλύνει τις ρυτίδες. Ενώ όμως το Botoxείναι επαγγελματική θεραπεία ενέσιμης μορφής, που στοχεύει σε συγκεκριμένη λειτουργία των μυών, το SYN-AKE πωλείται σε κρέμες και ορούς.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Προς το παρόν αντιμετωπίστε τέτοιου είδους θεραπείες ως διαφημιστικά τεχνάσματα. Σε αντίθεση με την ενέσιμης μορφής θεραπεία Botox, αυτές οι τοπικές φόρμουλες δεν είναι εφικτό να φτάσουν και να στοχεύσουν τα σημεία που χρειάζεται προκειμένου να εμποδίσουν αποτελεσματικά τα χημικά σήματα που ελέγχουν τις μυϊκές συσπάσεις.

                         

blood facial

θεραπείες προσώπου με βλέννα από σαλιγκάρι

Σύμφωνα με πληροφορίες που βασίζονται σε κορυφαία εταιρεία με προϊόντα φροντίδας του δέρματος, με προέλευση την Κορέα αλλά και την Katie Holmes, το συστατικό «βλέννα από σαλιγκάρι» ανακαλύφθηκε για τη φροντίδα του δέρματος από Χιλιανούς αγρότες που εκτρέφαν σαλιγκάρια και οι οποίοι παρατήρησαν ότι το δέρμα τους επουλωνόταν γρήγορα όταν ασχολούνταν με τα μικρά σαλιγκάρια. Η βλέννα ως υλικό, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, Γλυκολικό και Υαλουρονικό Οξύ, Αλλαντοΐνη, ένζυμα και πεπτίδια και όλα αυτά βοηθούν στη μείωση των σημείων γήρανσης.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Αμφίβολες τέτοιους θεραπείες. Όλες οι σχετικές μελέτες που βρήκα πραγματοποιήθηκαν με κυτταρικές καλλιέργειες σε δοκιμαστικούς σωλήνες, όχι με πραγματικές φόρμουλες για τη φροντίδα του δέρματος πάνω σε αληθινό δέρμα.

                        

blood facial

θεραπείες προσώπου με κρέμα για τις αιμορροΐδες

Δημοφιλής στους επαγγελματίες μακιγιέρ, καθώς το συστατικό που περιέχουν οι κρέμες για τις αιμορροΐδες, όπως είναι για παράδειγμα η Preparation H™, εδώ και πολύ καιρό φημολογείται ότι μπορεί να σας απαλλάξει από τα πρησμένα μάτια όπως έκανε σε γνωστά μοντέλα και διασημότητες, όπως είναι η Sandra Bullock και η Demi Moore. Με ποιον τρόπο; Επειδή περιέχει μαγιά Biodyne, η οποία αποτελεί αντιφλεγμονώδη παράγοντα!

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Αληθές, αλλά μόνο για την κρέμα PreparationH™ που πωλείται στον Καναδά. Η φόρμουλα στις Η.Π.Α. δεν περιέχει αυτό το συστατικό πια. Επίσης, τέτοιου είδους κρέμες δεν έχουν σχεδιασθεί για εφαρμογή γύρω από την περιοχή των ματιών, συνεπώς είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά προϊόντα για θεραπεία ματιών, που να περιέχουν μαγιά ή παράγωγα αυτής, όπως είναι η Age Reversal Eye Complex.

                              

blood facial

θεραπείες προσώπου με εκχυλίσματα από τον πλακούντα προβάτου

Ναι, σωστά το διαβάζετε. Αυτό το συστατικό, που εξάγεται από τη μεμβράνη που περιβάλλει ένα έμβρυο προβάτου, αποτελεί μια πλούσια πηγή ορμονών, όπως είναι το οιστρογόνο και η προγεστερόνη, αλλά και πρωτεϊνών και βιταμινών. Μελέτες έχουν δείξει ότι σε μία αρκετά υψηλή συγκέντρωση οι ορμόνες αυτές μπορούν να απορροφηθούν διαμέσου του δέρματος και να μειώσουν την εμφάνιση ρυτίδων. Αλλά όλα αυτά αφορούν φάρμακα και δεν έχουν να κάνουν με τη φροντίδα του δέρματος.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Αμφίβολες τέτοιου είδους θεραπείες. Ένα προϊόν φροντίδας του δέρματος που πωλείται χωρίς συνταγή, το πιο πιθανό είναι να μην περιέχει αρκετά υψηλή συγκέντρωση του εκχυλίσματος του πλακούντα, ώστε να παρέχει αισθητά αποτελέσματα.

                        

blood facial

θεραπείες προσώπου με βλαστοκύτταρα

Τα μεμονωμένα αυτά κύτταρα μπορούν να αντιγράψουν τον εαυτό τους και να αυξηθούν σε οποιοδήποτε τύπο ιστού – όπως για παράδειγμα όταν κόψετε μέρος κάποιου φυτού και το χρησιμοποιήσετε για να αναπτυχθεί ένα νέο φυτό. Στον τομέα της ιατρικής, τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μοσχευμάτων δέρματος και την καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Αλλά στη φροντίδα του δέρματος τα «βλαστοκύτταρα» που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι εκχυλίσματα που τα φυτικά κύτταρα έχουν αναπτύξει.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Αντιμετωπίστε τέτοιου είδους θεραπείες ως διαφημιστικά τεχνάσματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαπάτηση που έχω δει εδώ και χρόνια. Ενώ ορισμένα φυτικά εκχυλίσματα αποτελούν αποτελεσματικά συστατικά στη φροντίδα του δέρματος, δεν λειτουργούν όπως τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα ούτε διεγείρουν τα κύτταρά μας. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα όφελος από τη χρήση φυτικών βλαστοκυττάρων προκειμένου να αναγεννηθούν τα κύτταρα του δέρματος στο ανθρώπινο είδος.

                   

blood facial

θεραπείες προσώπου με δηλητήριο από μέλισσα

Η Gwyneth Paltrow και η Δούκισσα του Cambridge φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να δοκίμασαν θεραπεία με τσίμπιμα από μέλισσα για τη φροντίδα του δέρματος. Γιατί όμως να προβούν σε τέτοιου είδους θεραπεία; Όταν μας τσιμπήσει μια μέλισσα αποβάλλει ένα πεπτίδιο που είναι πολύ δηλητηριώδες και διεγείρει το δέρμα ώστε αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και η παραγωγή του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα στη σύσφιγξη και το γέμισμα των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Μάλλον πρέπει να αντιμετωπίσετε αυτού του είδους τις θεραπείες ως διαφημιστικά τεχνάσματα. Υπάρχει επιστημονική κατάρτιση πίσω από αυτές, αλλά χρειάζονται 10.000 τσιμπήματα από μέλισσες για να δημιουργηθεί ένα γραμμάριο δηλητηρίου. Είναι λοιπόν εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει αρκετό δηλητήριο στα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που κυκλοφορούν, ώστε να είναι εφικτές τέτοιου είδους θεραπείες.

                           

blood facial

θεραπείες προσώπου με σκόνη από μετεωρίτη

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιες νομαδικές φυλές υπάρχουν στις μέρες μας; Προφανώς, κάποιες αναζητούν στην έρημο Σαχάρα μετεωρίτες και στη συνέχεια τους στέλνουν στην Ευρώπη, ώστε να μετατραπούν σε κρεμώδη σκόνη. Σε συνδυασμό με ημιπολύτιμους λίθους δημιουργούν στη συνέχεια ένα «αντιγηραντικό κοσμετολογικό ελιξίριο με προέλευση από το μακρινό διάστημα». Εντυπωσιακό, δεν νομίζετε;

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Μάλλον πρόκειται για υπερβολικό διαφημιστικό τέχνασμα. Με εξαίρεση το Ασβέστιο, τον Αιματίτη, το Μαγνήσιο και μερικά άλλα δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι αυτές οι ουσίες θα ωφελήσουν το δέρμα.

                      

blood facial

θεραπείες προσώπου με το «αίμα του δράκου»

Σας ακούγεται σαν ένα μεσαιωνικό, μαγικό φίλτρο έτσι δεν είναι; Κι όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα το «αίμα του δράκου» είναι ο χυμός από το φυτό Croton Lechleri (ή αλλιώς αίμα του δράκου) που υπάρχει στη Νότια Αμερική. Επειδή περιέχει ένα αλκαλοειδές που λέγεται τασπίνη, η οποία διεγείρει την επούλωση των τραυμάτων, συνήθως χρησιμοποιείται για να σχηματίσει μια «δεύτερη επιδερμίδα» (φανταστείτε έναν υγρό επίδεσμο). Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος προωθείται σαν να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Είναι αλήθεια, αν φυσικά μπορείτε να βρείτε αρκετή ποσότητα! Το «αίμα του δράκου» έχει διακριτικό, σκούρο κόκκινο χρώμα, επομένως μια μεγάλη ποσότητα ίσως να κάνει το πρόσωπό σας κόκκινο. Εάν το προϊόν σας δεν κάνει κάτι ανάλογο, είναι πιθανόν να μη διαθέτει αρκετά δραστικά συστατικά από «αίμα του δράκου», ώστε να λειτουργήσει αποδοτικά.

                 

blood facial

θεραπείες προσώπου με σπόρους Chia

Έχετε τη δυνατότητα να τους φάτε, εμπλουτίζοντας τα δημητριακά με το γιαούρτι σας και πλέον μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε προκειμένου να δείχνετε πιο νέοι! Οι σπόροι Chia όχι μόνον είναι σπουδαία πηγή ενέργειας, αλλά είναι επίσης πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα. Αυτοί οι σπόροι υποτίθεται ότι συμβάλλουν στην αύξηση της ενυδάτωσης, στην ανακούφιση από τον κνησμό και στην προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές βλάβες.

Η απόφαση της Dr. Diana είναι:

Είναι αλήθεια. Σίγουρα στο μέλλον θα δείτε περισσότερα για αυτούς τους σπόρους, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το δέρμα με έκζεμα. Προσοχή όμως σε προϊόντα που φτιάχνονται στο σπίτι, ιδιαίτερα για τις πιο ευαίσθητες περιοχές, αφού δεν έχουν ελεγχθεί για χρήση στην περιοχή των ματιών και κοντά σε βλεννογόνους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *