Εφηβική ακμή

δέρμα χωρίς λιπαρά

Η τάση για δίαιτες χωρίς λιπαρά, ίσως να στερήσουν από το σώμα μας τα φιλικά για το δέρμα Βασικά Λιπαρά Οξέα (EFAs), προκαλώντας μια έλλειψη που έχει ως αποτέλεσμα χρόνιο κνησμό, ξηρότητα, λέπτυνση του δέρματος ενώ παράλληλα μπορεί να διεγείρει την εκδήλωση εκζέματος, ψωρίασης και απώλειας μαλλιών!

Τα Βασικά Λιπαρά Οξέα (EFAs), βοηθούν επίσης στη ρύθμιση των ορμονών και στον περιορισμό δερματικών παθήσεων που προκαλούνται από ορμονική ανισορροπία (π.χ. όπως στην ακμή).

Οι ειδικοί φροντίδας του δέρματος θεωρούν ότι η πρόσληψη περίπου 20 γραμμάρια λιπαρών ουσιών την ημέρα, βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λιπαρότητας του δέρματος, στη διέγερση της παραγωγής του κολλαγόνου (την ουσία δηλαδή, που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και υγιές) και στην απορρόφηση της βιταμίνης Α, ενός αντιοξειδωτικού που βοηθά στην πρόληψη των σημείων γήρανσης όπως είναι για παράδειγμα οι λεπτές γραμμές.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέξετε για γλυκό! Αποκτήστε αυτά τα «καλά» λιπαρά από τροφές όπως το αβοκάντο και χρησιμοποιείστε στη μαγειρική σας ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *