Εφηβική ακμή

απολέπιση: τι είδος επιλέγετε;

Απολέπιση ονομάζουμε την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, της λιπαρότητας και της συμφόρησης. Η απολέπιση έχει τα ακόλουθα υπέροχα αποτελέσματα:

  • Βοηθά στον καθαρισμό και τη διαχείριση των ακνεϊκών βλαβών
  • Βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής λιπαρότητας
  • Ανανεώνει το δέρμα, διατηρώντας το πρόσωπό σας λείο και απαλό
  • Φωτίζει και βελτιώνει το χρωματικό τόνο του δέρματος

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, η συμφόρηση στους πόρους πρέπει να απομακρυνθεί! Αν δεν κάνετε απολέπιση, τότε νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα και ατμοσφαιρικοί ρύποι, θα φράξουν τους πόρους σας με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας τελικά περισσότερη συσσώρευση κυτταρικών υπολειμμάτων. Και όλα αυτά δεν προκαλούν μόνο ακμή, αλλά παρεμποδίζουν και την απορρόφηση των υπολοίπων προϊόντων από το δέρμα.

Υπάρχουν απολεπιστικά τριβής ή απολεπιστικά με βάση τα οξέα ή συνδυασμός και από τα δύο και ορισμένα από αυτά αφαιρούνται, ενώ άλλα διατηρούνται στο δέρμα. Τα απολεπιστικά προϊόντα με βάση τα οξέα χρησιμοποιούν συστατικά όπως το Σαλικυλικό Οξύ, προκειμένου να μειωθεί η ερυθρότητα και να καθαρίσουν οι πόροι. Παράλληλα, αν αυτό το προϊόν περιέχει και μικροσφαιρίδια, θα απομακρύνει με φυσικό τρόπο τα κυτταρικά υπολείμματά σας.

Τα απολεπιστικά είτε τριβής είτε άλλα, εάν δεν χρησιμοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο, ενδέχεται να επιδεινώσουν την ακμή. Εάν τα σπυράκια σας, τα νιώθετε να πονάνε ή τα βλέπετε με πύον και φλεγμονή, συμβουλευτείτε το συντομότερο δυνατό δερματολόγο ή ειδικό φροντίδας δέρματος πριν χρησιμοποιήσετε ένα απολεπιστικό προϊόν στο δέρμα σας. Επίσης, να προσέχετε τα προϊόντα που περιέχουν σπόρους και άλλα σκληρά συστατικά που γρατζουνίζουν το δέρμα σας – ο λανθασμένος τρόπος της απολέπισης μπορεί να οδηγήσει σε μικροσκοπικές σχισμές, που ευαισθητοποιούν το δέρμα και μπορεί ενδεχομένως να κάνουν τις ακνεϊκές βλάβες χειρότερες.

Στα περισσότερα άτομα η απολέπιση είναι απαραίτητη τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα, ωστόσο, για εκείνα τα άτομα που το δέρμα τους είναι πιο ανθεκτικό μπορεί να γίνεται η απολέπιση μέχρι και μία φορά την ημέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για ένα υγιές δέρμα επισκεφθείτε τις ακόλουθες σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Συνδεθείτε μαζί μας τώρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *